Ziua Porților Deschise la Fundația “Bunul Samaritean” Nicorești

COMUNICAT DE PRESĂ

GALAȚI, 30 iulie 2016 – Fundația “Bunul Samaritean” din Nicorești organizează pe data de 3 august, în intervalul orar 10:00-13:00, Ziua Porților Deschise, în scopul de a familiariza publicul cu activitatea pe care o desfășoară fundația și, în același timp, de a strânge fonduri pentru proiecte menite să le vină în ajutor copiilor cu dizabilități sau celor care provin din familii defavorizate.

În cadrul evenimentului, cei interesați vor face o incursiune în viața centrului și vor afla mai multe despre activitățile care se derulează zilnic acolo. De asemenea, vor putea face cunosțință cu copiii asistaţi și cu persoanele care se ocupă de ei.

Pentru a le mulţumi vizitatorilor, copiii de la centru au pregătit un program artistic. Astfel, veți putea urmări o piesă de teatru de păpuși, teatru de umbre și teatru clasic. Un punct de atracție inedit îl va reprezenta lucrarea de artă pe care cei mici își propun să o realizeze cu ajutorul celor ce le vor trece pragul: o mare planșă pe care vizitatorii sunt invitați să-și lase amprenta mâinilor!

La acest ultim eveniment organizat în această vară, Fundația își propună să strângă fonduri pentru a-i bucura pe copii cu o tabără în luna august. Orice sumă este binevenită și va contribui la îndeplinirea visului unui copil de a vizita un loc nou.

Fundația “Bunul Samaritean” și-a început activitatea în anul 2000, în comuna Nicorești, județul Galaţi, iar din anul 2003 funcționează ca și organizație non-profit, apolitică, non-guvernamentală, agnostică, fiind constituită pe perioadă nedeterminată. Asociația s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate, are dreptul la o viață demnă și decentă.

Centrul de Zi a fost înființat în anul 2007 și este adresat pentru 40 de copii proveniți din familii defavorizate, de vârstă școlară. Centrul de zi urmărește prevenirea excluderii școlare a copiilor și familiilor cu risc crescut, printr-un program de servicii educaționale, sociale, psihologice și medicale oferite în cadrul centrului. După programul școalar, copiii sunt primiți cu drag la „a doua lor casă”. Aici beneficiază de două mese pe zi,  duș, schimb de hăinuțe, sprijin în efectuarea temelor cu învățător/profesor calificat, jocuri educative și distractive, consiliere psihologică și, nu în ultimul rând, afecțiunea și dragostea personalului centrului.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de Fundația Bunul Samaritean se găsesc pe siteul www.fundatiabunulsamaritean.info sau pe pagina oficială de Facebook www.facebook.com/FundatieBunulSamaritean .

Persoană de contact :
Stoian Aurelia
Telefon: 0769 866 289
Email: stoianaurelia64@yahoo.com

Scroll Up