Ziua Naţională a Portului Tradiţional Românesc la Muzeul de  Istorie „Teodor Cincu”

Ziua Naţională a Portului Tradiţional Românesc la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”

Anul acesta, de Ziua Naţională a Portului Tradiţional Românesc, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”, dorește să prezinte publicului iubitor de cultură – de diferite vârste, o expoziție unicat, în care să poată admira frumusețea portului popular românesc, o diversitate de costume din diferite zone ale țării, adunate şi îngrijite cu mult har şi dedicaţie de către colecţionarul Laura Diaconu.

Acestea vor fi însoțite de elemente secundare portului care, de multe ori transmit esența zonei unde a fost creat. Scopul este acela de a observa nu numai diversitatea ci și unicitatea întâlnită în portul popular, de a înțelege viața satului românesc admirând aceste opere de artă desprinse din anumite tradiții, datini, credințe și mentalități care diferă de la o etnie, zonă geografică la alta. 
În acelaşi context, înconjuraţi de frumuseţea şi nobleţea portului popular românesc, născut din iscusinţa femeilor de la sat vom sărbătorii şi Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari).
Vă aştepăm vineri, 10 mai 2019, ora 12, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, la vernisajul expoziției „Costumul Popular – o constantă identitară a culturii românești” – colecția de artă populară Laura Diaconu.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up