Trofeu pentru doi elevi din Tecuci

Trofeu pentru doi elevi din Tecuci

Trofeu pentru doi elevi din Tecuci. Rareş şi Cosmin au impresionat juriul Concursului Infoeducaţie, la secţiunea Mass Media.

Rareş şi Cosmin, doi elevi la un liceu din Tecuci, au câştigat trofeul la Concursul Național „Infoeducaţie”, la secţiunea Mass Media. Unul dintre băieţi suferă de paraplegie, este imobilizat într-un scaun cu rotile şi nu-şi poate folosi mâinile. Constribuţia sa la proiectul „Metafora luminii” este cu adevărat specială.

La Colegiul Național „Calistrat Hogaş” din Tecuci nu există rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Chiar şi aşa, Cosmin reuşeşte să vină la şcoală cu ajutorul colegilor.

Acolo l-a cunoscut pe Rareş, care i-a propus să lucreze împreună la un film. Aşa au ajuns să înscrie „Metafora luminii” în Concursul Național Infoeducaţie, secţiunea Mass Media. Competiţia presupune cunoștințe de informatică, fizică, limba română şi audiovizual.

Au ajuns până în finală, când au avut de realizat un alt videoclip în doar 24 de ore. În ciuda faptului că fost cei mai tineri dintre cei 150 de participanţi şi lipsiţi de experienţa concursurilor, Rareş şi Cosmin au convins juriul şi au câştigat.

Cei doi prieteni merg mai departe. Acum sunt înscrişi la Concursul Internațional „Orașul meu de suflet”: Tecuci, pentru Cosmin şi Mărăşeşti, pentru Rareş.

Sursa: stiri.tvr.ro

Scroll Up