„Trimite un copil în dificultate la școală” – colectă rechizite

Comunicat de presă – Tinerii tecuceni donează rechizite pentru copiii aflați în dificultate din oraș

Tecuci, 05 mai 2015: Elevii din cadrul Colegiului Național „Spiru Haret”, alături de colegii lor din alte școli și licee de la nivelul orașului Tecuci, vor organiza colecta de rechizite „Trimite un copil în dificultate la școală” prin care vor aduna rechizite noi pentru copiii ale căror familii au probleme economice și sociale.

Colecta de rechizite a fost propusă de către o echipă de liceeni din cadrul Colegiului Național „Spiru Haret” și face parte dintr-o serie de 6 evenimente publice de ajutorare a celor aflați în dificultate sau de atragere a atenției cetățenilor sau autorităților publice asupra problemelor orașului și cum se poate implica comunitatea în găsirea de soluții simple la o parte dintre acestea.
Cele 6 evenimente publice au fost propuse chiar de elevi, fiind organizate tot de ei, și au pornit de la problemele orașului identificate de tineri, în urma realizării unui studiu online.

Din perspectiva tinerilor tecuceni *, care au completat chestionarul online, Tecuciul se confruntă cu următoarele probleme: – mai mult de 70% dintre tineri consideră că drumurile din oraș sunt neadecvate și problematice din perspectiva gropilor de pe carosabil; – a 2 a mare problemă identificată de aceștia este legată de numărul mare de persoane fără adăpost din oraș; – a 3 a problemă a orașului este legată de clădirile sau spațiile în paragină care ar putea fi transformate în locuri utile pentru comunitate.

Celelalte 5 evenimente propuse, pe lângă colecta menționată mai sus, sunt: 1. Organizarea unui meci de fotbal demonstrativ între Colegiul Național „Spiru Haret” și Colegiul Național „Calistrat Hogaș” prin care tinerii și-au dorit să promoveze importanța sportului și adoptării unui stil de viață sănătos; 2. Campanie anti-fumat prin organizarea unui eveniment public de atragere a atenției asupra efectelor nocive ale acestui comportament; 3. „TECUCIUL meu iubit” – tinerii atrag atenția asupra spațiilor/clădirilor din oraș pe care și-ar dori să le schimbe prin organizarea unei campanii de afișe; 4. Reamenajarea unui spațiu de pe domeniul public prin plantare de arbuști, flori de sezon și gazon; 5. Organizarea unui maraton antidrog cu ocazia zilei de 1 Iunie.

* Eșantion: 105 tineri rezidenți ai orașului Tecuci, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, adică 2,83% din totalul de 3706 tineri (15-24 ani) din Municipiul Tecuci, conform Recensământului din 2011.

Inițiativa tinerilor face parte din Proiectului <Eu, Tu, Noi!>, proiect organizat de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Colegiul Național „Spiru Haret din Tecuci și include organizarea de sesiuni de educație non-formală adresate liceenilor cu privire la voluntariat, spirit civic și implicare comunitară, cursuri pentru părinții acestora pentru oferirea de instrumente de lucru cu copiii lor în ceea ce privește inițiativele proprii de implicare în comunitate, un studiu online pentru identificarea problemelor orașului, din perspectiva tinerilor, și nu în ultimul rând, organizarea a 6 intervenții comunitare, gândite chiar de tineri, de ajutorare a celor aflați în nevoie sau de atragere a atenției cetățenilor/autorităților asupra problemelor orașului.

Proiectul EU, TU, NOI este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre Semper Musica

Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.

Pentru informații suplimentare despre Proiectul <Eu, Tu, Noi!>, vă rugăm să ne contactați utilizând datele de contact de mai jos:

Bogdan Mihai Istrate
Coordonator proiect
Asociația Semper Musica
Email: office@sempermusica.org
Telefon: 0721 848 566
www.sempermusica.org

Comunicat presa Colecta Tecuci – document original

Colecta-rechizite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up