Tecuciul va avea 5 Brigăzi de Voluntari formate din liceeni  – comunicat presă Asociația Semper Musica

Tecuciul va avea 5 Brigăzi de Voluntari formate din liceeni – comunicat presă Asociația Semper Musica

Tecuci, 02 februarie 2016: Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, anunță dezvoltarea a 5 brigăzi de voluntariat formate din cei mai activi voluntari liceeni din Tecuci, cu scopul identificării de noi oportunități de voluntariat adresate următoarelor generații de liceeni.

În urma organizării a 5 târguri de voluntariat, în cele 5 licee tecucene și după organizarea stagiilor de voluntariat propuse liceenilor, cei mai activi dintre aceștia au fost selectați pentru a face parte din brigăzile de voluntariat dezvoltate cu scopul de a identifica noi oportunități de voluntariat adresate actualelor și noilor generații de liceeni. Cele 5 brigăzi, formate din 30 de liceeni, vor participa la o sesiune de formare în funcție de domeniul ales, vor primi un card de membru și vor participa la Circuitul – Mișcarea tinerilor împotriva discursului instigator la ură. Circuitul va oferi celor 30 de tineri tecuceni atât posibilitatea să se deplaseze la București pentru a vizita 3 ONG-uri care lucrează cu diferite grupuri vulnerabile, cât și să participe la o sesiune specială despre discursul instigator la ură.

Bogdan M. Istrate, Coordonator proiect în cadrul Asociației Semper Musica, menționează: “Suntem bucuroși și în același timp conștienți de succesul proiectului nostru organizat în Tecuci. Inițiativa noastră a evoluat frumos și acum putem vorbi de brigăzi de voluntari care să continue activitățile începute de noi și care efectiv să predea ștafeta noilor generații de liceeni care vor veni din toamnă. Cât despre circuit, scopul acestuia este să demonteze stereotipurile cu privire la cele mai discriminate sau vulnerabile grupuri din România, dar să și aducă în discuție discursul instigator la ură. Practic, cei 30 de tineri vor vizita 3 ONG-uri din București care lucrează cu grupuri vulnerabile (romi, persoane care trăiesc cu HIV, persoane cu probleme de sănătate mintală etc.) și de la care vor înțelege care este problematica specifică acestor grupuri, dar și activitățile adresate lor. Concluzia activităților organizate până acum este că tinerii sunt dornici să ajute, să propună schimbări, să se implice, proiectul nostru oferindu-le exact cadrul necesar ca să facă toate acestea.”

Cele 5 brigăzi își vor începe activitatea prin dezvoltarea a câte unui plan de acțiune, în funcție de domeniul pe care și l-au ales, care va include cel puțin o nouă oportunitate de voluntariat, vor ajuta la organizarea târgului public de voluntariat adresat adulților, eveniment ce va fi organizat în aprilie și la organizarea Galei Voluntarului Tecucean, inițiativă ce va avea loc în luna martie.

Proiectul “Voluntar de TECUCI!” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acesta se va desfășura în perioada mai 2015 – aprilie 2016, în Tecuci. Finanțarea totală a proiectului este de 38.908,10 euro, din care 35.000 euro din partea Fondului ONG.

Despre Semper Musica

Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.

Pentru informații suplimentare legate de proiect, vă rugăm să ne contactați la e-mail: ianus.madalinn@gmail.com sau telefon: +40768.337.379.

Persoană de contact: Mădălin IANUȘ, Coordonator PR&Evenimente, Asociația Semper Musica.