Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a împlinit 110 ani!

Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a împlinit 110 ani!

Cu ocazia împlinirii a 110 ani, Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. Au fost invitați oficialități ale orașului – primarul municipiului Tecuci, viceprimarul, consilieri locali – și parlamentari.
Din pacate nu au răspuns invitației și reprezentanții coaliției de guvernare, PSD &compania dovedind, dacă mai era nevoie, că sunt deja implicați în campania electorală (deși gurile rele spun că nu mai există ca formațiune politică la Tecuci), iar evenimentele tecucene la care cetățenii sărbătoresc o instituție spitalicească, nu sunt pe agenda lor. Le transmit pe această cale un mesaj: „politica se face cu oameni, pentru oameni, iar interesul politic trebuie să fie cel general și nu personal„. Dar să nu politizăm acest eveniment deși boicotul politic m-a obligat să reacționez și să le reamintesc faptul că sunt reprezentanți ai cetățenilor, aleși de comunitatea locală și trebuie să se comporte ca atare, având obligații. Interesul de partid trebuie să dispară în fața celui tecucen, comunitar, iar comportamentul agresiv, dictat de la centru, dovedește clar că PSD-ul face parte dintr-o categorie politică perimată, o rămășiță a vechii dictaturi, nostalgici ai totalitarismului, combinați cu oportuniști și fripturiști, care nu mai au ce căuta în viața publică, nefiind în stare de o guvernare reală.

Dar să revenim la evenimentele noastre. A avut loc o slujbă de pomenire a fondatorilor la care a participat un sobor de preoți.

Apoi au luat cuvântul pe rând: D-l Negru Teodor– managerul instituției sanitare omagiată, D-l Doru Parascan, directorul ,,Muzeului de Istorie Teodor Cincu Tecuci’’, D-l Secară, fost director al spitalului si fost deputat de Tecuci, D-l Mircea Toader – deputat PDL Colegiul nr. 2 (Tecuci, Cosmeşti, Cudalbi, Matca şi Movileni),  D-l Victor Paul Dobre – deputat PNL  – colegiul 1 Galați și D-l Țuchel Daniel – primar al municipiului Tecuci.

După o scurtă pauză, timp în  care s-a servit o mică gustare și s-a ciocnit câte un un pahar de șampanie, a urmat evenimentul de tăiere a panglicii pentru inaugurarea clădirii cu destinație de Farmacie din cadrul Spitalului, apoi s-a vizitat incinta. S-a sfințit și acest edificiu.

Între orele 11 – 13 a avut loc o  Sesiune de comunicări, după cum urmează:

  •           dr. Richard Constantinescu (redactor șef revista Politici de sănătate – Bucureşti) – Tecuciul şi istoria medicinii româneşti.
  •        prof. dr. Octavian Buda (UMF Carol Davila – Bucureşti) – Un tecucean şi originile fotografiei medicale în Europa de Est.
  •         prof. Doru Parascan (Muzeul de Istorie Tecuci) – Înfiinţarea primelor spitale din oraşul Tecuci: aspecte şi lămuriri istorice.
  •           dr. Claudiu Zara (Spitalul municipal Anton Cincu) – Fracturi periproteice. Cauzistică Spital Tecuci.
  •         dr. Nicuţa Manolache – Durerea – fenomen universal.
  •          dr. Mihaela Șerban – Actualităţi în vaccinarea la copii.

Îi doresc mulți ani de funcționare Spitalului Municipal  „Anton Cincu” din Tecuci, în condiții din ce in ce mai bune și le reamintim aleșilor noștri cu putere de decizie, că sănătatea este o componentă foarte importantă a societății, de aceea îi rugam să își indrepte atenția către sistemul sanitar. O țară este puternică dacă cetățenii săi sunt sănătoși.

Mai jos sunt câteva fotografii de la eveniment

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up