Sesiuni de consiliere în antreprenoriat şi TIC pentru comuna Brăhăşeşti

Comunicat de presă întocmit după derularea a două cursuri de iniţiere, unul de antreprenoriat şi cel de-al doilea pentru utilizare a calculatorului.

București, România, 05.10.2015. Proiectul ”Cooperare interetnică pentru comuna Brăhășești”, implementat de  Asociația Romano ButiQ, împreună cu Fundația Toflea și Consiliul Local Brăhășești, are ca obiectiv general contribuţia la dezvoltarea comunităţii rurale interetnice Brăhăşeşti, pe plan social şi economic, prin implicarea membrilor comunităţii în procesul de dezvoltare locală şi prin încurajarea dialogului intercultural.  Cu scopul de a dezvolta abilităţile de planificare şi implementare a unor afaceri şi utilizare corectă a software-urilor necesare, în perioada 25-26 septembrie şi 1-3 octombrie, la căminul cultural din Brăhăşeşti s-au desfăşurat două sesiuni de consiliere în antreprenoriat şi utilizarea calculatorului (TIC) pentru 45 de oameni interesati să-si dezvolte abilitatile antreprenoriale şi informatice. Participanţii au avut ocazia să înveţe lucruri noi şi să-şi consolideze informaţiile deja avute, sub îndrumarea celor doi traineri: Diana Turcitu (pentru utilizarea calculatorului) şi Orlando Neagoe (la cursul de antreprenoriat).

Fiind creată o veritabilă atmosferă de incubator de afaceri, ideile au prins formă datorită interesului manifestat şi a lucrului în echipe. Cu toate că învăţarea s-a realizat prin tehnica exerciţiului şi a simulării, echipele s-au arătat interesate să aplice, în curând, rezultatele muncii lor, în realitate. În cele 5 zile cursantii au învăţat să elaboreze un plan de afaceri, să estimeze costurile pentru lansarea unei afaceri, să estimeze riscurile care pot interveni şi să găsească soluţii pentru dezvoltarea ideii. Totodată, aceştia au învăţat cum să lucreze un buget într-un document Excel, cum să calculeze şi cum să-şi planifice cheltuielile.

Cursanţii s-au arătat încântaţi de funcţiile diverse pe care pachetul Office le oferă, cunoaşterea utilizării lui, chiar şi la nivel de începător, fiind un deschizător de orizonturi şi o bună modalitate de trecere la stilul formal al documentelor pe care aceştia le întocmesc de obicei.

Viziunea Romano Butiq şi a partenerilor săi, atunci când vine vorba de creşterea şi dezvoltarea comunităţilor este una în care beneficiarul este mai degrabă partener de lucru, unde soluţiile sunt posibile şi generează sustenabilitate doar prin implicarea directă a persoanelor cărora le este dedicat proiectul, în cazul de faţă, cetăţenii comunei Brăhăşeşti.  Ştim că nu există soluţii de-a gata, iar cheia procesului de dezvoltare comunitară este împuternicirea membrilor comunităţii şi determinarea acestora să se implice şi să contribuie la găsirea de soluţii şi genererea de schimbare socială pozitivă, să participe activ la viaţa comunităţii şi la dezvoltarea ei. Finanțarea de care beneficiază proiectul este în valoare de 74.700 € pe o durată de 18 luni.

Contact:
Irina Botezatu
Asociația Romano ButiQ
0743 044 845
irina.botezatu@romanobutiq.ro
www.romanobutiq.ro

Proiectul ”Cooperare interetnică pentru comuna Brăhăşeşti” este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Scroll Up