Ședința Extraordinară din 11 martie 2019 – Proiectul controversat retras pentru a 3-a oară

Astăzi 11 martie 2019 a avut loc Ședința Extraordinară a Consiliului Local Tecuci, având pe ordinea de zi doar 2 proiecte:
1. „Proiect de hotărâre privind modificarea tarifului pentru Serviciul de Transport Public Local de Persoane în Municipiul Tecuci.”
2. „Proiect de hotărâre privind trecerea unui imobil situat în str. Gheorghe Petrașcu 64-66 din domeniul public al Municipiului Tecuci, în domeniul privat al acestuia.” – proiectul controversat ce pregătește vânzarea terenului pentru a se ridica un centru comercial

Din nou, proiectul numărul 2 a fost retras de pe ordinea de zi, de data aceasta, primarul Cătălin Hurdubae a ales o calea diplomatică, spunând că nu este finalizat Studiul de Impact. A reacționat consilierul local PNL Petru Papuc, întrebându-l pe inițiator de ce s-a trezit abia acum a treia oară? Oricum, față de data trecută când a folosit aroganța fată de câțiva comercianți tecuceni, afirmând că poate face ce dorește în calitate de inițiator, a lăsat să se înțeleagă faptul că demersurile sale vor continua și ne vom trezi în curând iară cu acest proiect. Idei puține, dar fixe!

Proiectul numărul 1, „Proiect de hotărâre privind modificarea tarifului pentru Serviciul de Transport Public Local de Persoane în Municipiul Tecuci” nu a trecut la vot deoarece au votat pentru doar 9 consilieri locali – 8 din 9 de la PSD (consilierul Doscaș s-a abținut) și cel de la UNPR. Dacă vroiau treceau proiectul, însă PSD a preferat să îl blocheze, punând să se abțină un om de-al său. A lipsit independentul apropiat de PSD, care ar fi putut să încline balanța. PML, PMP și ALDE s-au abținut. În mare parte din cauza lipsei transparenței, a modului în care nu a fost fundamentat tariful, iar PNL nu a dorit nici să se interpreteze ca o potențială incompatibilitate, președintele PNL Tecuci având o firmă de transport.

Un argument penibil al primarului Cătălin Hurdubae: „Hotărârea numărul 10 din 27.01.2011 spune în felul următor – prețul terenurilor din zona 1 este de 50 Euro/m2”
Asta ca reacție la cei ce i-au reproșat în zona de online în legătură cu faptul că vrea să vândă sub prețul pieței.

Domnule primar al Tecuciului, cei ce v-au reproșat acest lucru se refereau la prețul general al pieței, corelat cu cel din zona privată, bazat pe cerere și ofertă, nu la cel stabilit de o foarte veche Hotărâre de Consiliu Local. Puteți iniția oricând un nou proiect de hotărâre prin care să majorați acest preț, aliniindu-l la nivelul actual.

Desigur, pentru atunci când veți găsi investitori capabili să creeze spații de producție, asigurând locuri de muncă tecucenilor, nu să le dinamitați micile afaceri din care abia trăiesc familiile proprii.

Stimați tecuceni, dumneavoastră ați cumpărat sau vândut teren sau imobile, în ultima perioadă, la același preț ca acum 8 ani?

Imagini de la Ședința Extraordinară a Consiliului Local Tecuci – 11 martie 2019.
Proiectul controversat a fost scos pentru a 3-a oară de pe ordinea de zi, argumentându-se că nu este finalizat studiul de impact. Dacă tot nu este studiu, la ce a mai fost pus de trei ori? Se pare ca se dorește a fi acoperit de oportunitate, așa că se lucrează din greu la acest aspect, până vor ieși convenabile cifrele.
Un joc de-a șoarecele și pisica, până când atenția va fi îndreptată în altă parte.

Apropo, comercianții de pe Strada Mare tot întreabă când vă apucați de treabă pe acest sector comercial? Sunt multe lucruri de finalizat și dacă recepția nu este făcută corect tecucenii vor avea de suferit. Există și o propunere ca la momentul recepției și ei să facă parte din echipă. Și poate nu la vară!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up