Școala „Iorgu Iordan” Tecuci – câștigătoarea Voluntariadei

,,MAREA VOLUNTARIADĂ A ȘCOLARILOR“ , un proiect inițiat de Organizația Semper Musica Tecuci cu sprijinul Yves Rocher România,  s-a referit la acțiuni de mediu, reciclare și promovare a unui stil de viață sănătos. A fost o competiție care a antrenat 15 unități școlare, selectate din 5 județe (Bacău, Brăila, Galați, Iași, Vrancea) câte 3 din fiecare, pe parcursul a 30 de zile, între 20 septembrie și 20 octombrie.  Tecuciul a fost reprezentat  în această competiție de cei 32 de elevi ai  clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială ,,Iorgu Iordan“, coordonați de prof. Doina Ursu. 

Pe parcursul întrecerii, elevii au desfășurat activități de ecologizare a spațiului din curtea școlii sau a străzilor din apropiere, sesiuni de conștientizare a reciclării și reutilizarii produselor din plastic, demonstrând că pot refolosi peturile, transformându-le în suporturi pentru creioane sau bomboniere. De asemenea au inițiat campanii de colectare deșeuri de hârtie, antrenând  și alte colective de elevi din școală. Au  reușit astfel să trimită la reciclat 495 kg deșeuri de hârtie și carton. Cu banii obținuți au achiziționat buxus pe care l-au plantat în grădinița școlii, alături de 20 de fire de lavandă, primite de la organizatori  și 5 copăcei. Prin campaniile de conștientizare a importanței  reducerii, reciclării și reutilizării (3R), au încercat să facă vizibile acțiunile lor și colegilor de  la alte clase.  Au ieșit afară și s-au bucurat de jocuri pe care le practicau părinții și bunicii lor în trecut (Coarda, Șotron, Rațele și vânătorii, Baba oarba, Țară, țară, vrem ostași)  sau au jucat  meciuri de fotbal și baschet în echipe mixte, formate din băieți și fete. Au reușit să înțeleagă mai bine cât de importantă este alimentația sănătoasă  jucând Papa Bun, un joc pus la dispoziția lor de organizatori.

Mergând în vizită la sediul firmei organizatoare – Semper Musica – au avut ocazia să înțeleagă că voluntariatul este o activitate pe care o pot face pentru a ajuta o persoană în nevoie sau comunitatea din care fac parte și că pentru a voluntaria îți  folosești din timpul, energia și resursele tale, pentru acest lucru neprimind nimic drept recompensă, decât poate  un…mulțumesc!

Au  încheiat această competiție mai bogați în informații despre  un stil de viață sănătos,  mai conștienți de responsabilitatea fiecăruia dintre ei în protejarea mediului înconjurător  și  hotărâți să petreacă mai mult timp în aer liber, pentru a se dezvolta frumos și armonios.

LOCUL I obținut în această întrecere vine să recompenseze efortul, dăruirea și entuziasmul cu care acești copii s-au implicat în derularea activităților, la cele mai multe dintre acestea fiind asistați  și sprijiniți de voluntari liceeni, părinți,  reprezentanți ai Yves Rocher și Semper Musica Tecuci, precum și de conducerea unității școlare. Mulțumim tuturor!

Prof. înv. primar Doina Ursu

[slideshow_deploy id=’6157′]

Scroll Up