Schimbări benefice tecucenilor la Cimitirul Eternitatea din Tecuci

Schimbările efectuate la Societătile publice aparținând Consiliului Local  au dus la rezultate pozitive. Deși inițial au existat acuze că acestea au avut alt criteriu decât cel al competenței, practica și evoluția ulterioară a dovedit altceva. S-au format echipe compatibile, dornice să aibă rezultate, practic să se vadă ceva de pe urma lor. Cu siguranță că în viitorul apropiat, cetățenii tecuceni  vor analiza și vor înțelege că interesul comunității este pus mai presus de unii, iar alții au avut nevoie de aceste posturi doar pentru finanțarea propriului partid (PSD), neinteresându-i rezultatele ulterioare.

Iar pentru cei ce au început să arunce informații false, le reamintesc faptul că tarifele serviciilor prestate in Cimitir sunt cele stabilite prin Hotărârea Consiliului Local nr 68 din data de 16.04.2014

Cu siguranță este cazul să alegem ceea ce este mai bine, să discernem informația falsă de cea reală, să demontăm propaganda ce se bazează fie pe promisiuni, fie combate, scoțând lucrurile din context, de cele mai multe ori, unele lucrari  in etapa desfășurării și nu după finalizare.
Dar cum se spune, timpul le rezolva pe toate. Dacă am avea capacitatea de a călatori în timp, am ști cine pe cine minte. Până atunci, trebuie să avem încredere, dar să ne bazăm pe fapte, pe onorarea promisiunilor, pe moralitate, consecvență și apropierea de cetățean. O apropiere care poate fi făcută doar în perioada electorală, promițându-le „verzi să uscate”, având nevoie disperată de voturi, sau permanent prin munca în folosul întregii comunități, bazată pe rezultate.

Mai jos vă prezentam o informare a Societatii Cimitirul Eternitatea Tecuci , care odata cu numirea in postul de administrator/director general pe Ionescu Gabriel, schimbarile au inceput sa fie din ce in ce mai vizibile.

7 Cimitir Tecuci septembrie NOUCimitirul Eternitatea Tecuci și-a schimbat  înfățișarea  prin terminarea gardului din strada Liniștii, realizarea unei parcări pentru vizitatori și a unui trotuar pietonal.

Se continuă lucrările la gardul împrejmuitor de pe latura de est a Cimitirului,   respectiv  strada  Dacia.

Conducerea societății Cimitirul  Eternitatea a fost înlocuită, iar rezultatele au început să apară în scurt timp, dovedind că măsura a fost una înțeleaptă, benefică tecuceanului.

Astfel, în ultima săptămână a lunii august, au început lucrările la calea de acces de pe latura de nord cât și a gardului din zonă. A fost nivelată partea de vest a Cimitirului și au fost trasate aleile de acces între parcele.

3 Cimitir Tecuci septembrie VECHIPentru lucrările efectuate la gardul din partea de nord se folosesc materiale recuperate de la fosta împrejmuire a cimitirului de pe strada Liniștii și Dacia. Acestea, cât și lucrările la aleile de acces între parcele, se efectuează în regie proprie.

Totodată, timpul favorabil a permis continuarea lucrărilor la monumentele funerare, finalizându-se un număr de 12 lucrări funerare care urmează a fi predate beneficiarilor.
Zilnic se taie iarba și arbuștii crescuți pe aleile dintre și de pe morminte, astfel că s-a eliminat toată vegetația, lăsându-se doar florile.

Se continuă cu inventarierea locurilor de înhumare și menționăm că bulina albastră  este aplicată pe acele locuri care în urma inventarierii au fost identificate cu acte de concesiune în termen.

5 Cimitir Tecuci septembrie NOUOdată cu inventarierea au fost identificate cripte și monumente funerare  impresionante  unde își dorm odihna veșnică mari personalități  tecucene precum: Anton Cincu – primul  primar ales  al orașului Tecuci în  anul 1864, Ștefan Rugină – profesor și cetățean de onoare al orașului, Teodor Pamfile – etnograf și folclorist,  Natalia Negru – poetă, prozatoare și membru fondator al Societății  Scriitorilor Români, Alexandru Papadol Calimah – istoric, publicist și om politic, ministru de externe în perioada octombrie 1865 – februarie 1866,  Ovid Caledoniu – poet, Artimon Alexandru – primar, Teodor Săndulescufondatorul Cimitirului, Dimitrie Hârlescu –  pictor, Ioan Kopetchi – doctor ce ajunge pe meleaguri tecucene prin anul 1856 și este unul dintre fondatorii Spitalului Municipal „Anton Cincu”, instituție sanitară care anul acesta a împlinit 110 ani de funcționare.

Conducerea Cimitirului Eternitatea roagă în continuare cetățenii care dețin acte de concesiune pentru locul de înhumare  să vină la  sediul administrativ al societății cu o copie  după contractul de concesiune.

 

Tarifele pentru prestări servicii prestate în Cimitir sunt următoarele:

– taxă anuală de întreținere cimitir        – 17 ron/1 loc

– taxă întreținere mormânt                    – 33 ron/ 1 loc

– tămâiere mormânt                             – 64 ron/ 1 loc

– concesiune 1 loc 7ani/zona A            – 456 ron

– concesiune 1 loc 7ani/zona B           – 228 ron

– concesiune 1 loc  25 ani/zona A         – 1.220 ron

– concesiune 1 loc 25 ani/zona B          – 612 ron

– concesiune 1 loc 49 ani/zona A         – 2.444 ron

– concesiune  1 loc 49 ani/zona B         – 1.220 ron

– înhumare în groapă simplă                 – 228 ron

– înhumare în groapă cu boltă               – 114 ron

– înhumare în groapă cu boltă suprapusă     – 60 ron

– înhumare în cavou                                    – 38 ron

– întocmire acte                                          – 22 ron

– deshumare                                               – 55 ron

 

Tarife Lucrări funerare:

– postament cruce            – 207 ron

– cruce mozaicată             – 175 ron

– vază                              – 51 ron

– placă beton armat           – 57 ron

– capac mozaicat              – 207 ron

– zidire criptă                   – 241 ron

– boltă zidită                    – 866 ron

– boltă betonată 1 loc        – 751 ron

– boltă betonată  2 locuri    – 1.477 ron

– bordură 1 loc                  – 1.429 ron

– bordură 2 locuri              – 2.610 ron

– bordură 3 locuri              – 3.031 ron

– cavou 2 locuri                 – 6.202 ron

– cavou 3 locuri                 – 6.722 ron

– cavou 4 locuri                 – 8.886 ron

Sursa: Tecuceanul.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up