Restricţii ale traficului pe perioada Bâlciului – preluare presa

Având în vedere tradiţionala desfăşurare a Iarmarocului Moldovenesc sau Bâlciul de Sf. Maria, în perioada 09-17 august 2014 în zona Oborului din Municipiul Tecuci, de către administratorul drumului public vor fi dispuse unele restricţii ale traficului rutier.

Ca şi în anii anteriori, pe segmentul de stradă cuprins de la intersecţia strada Cuza Vodă cu strada Petru Rareş, traficul se va desfăşura în sens unic, dinspre Centru Civic către Matca, iar trecătoarea Petru Rareş din faţa Depozitului SC Modlemn va avea sens unic către parcarea organizată pe strada Plutonier Stoicescu.

Pe strada Cuza Vodă, în zona Oborului, sunt rezervate şi semnalizate ca atare două locuri de îmbarcare-debarcare pentru călătorii care circulă cu maxi-taxi, cât şi 10 locuri pentru taxiuri.

Taximetriştii şi ceilalţi conducători auto care transportă persoane la Bâlci trebuie să oprească numai în locurile rezervate libere şi nu pe sensul de mers din faţa Oborului.

Comercianţii de pe strada Cuza Vodă trebuie să lase libere trotuarele pentru circulaţia pietonilor.

Traficul rutier va fi dirijat de către poliţiştii rutieri, iar în cazul apariţiei unor blocări sau ambuteiaje, circulaţia autovehiculelor va fi deviată, pe sensul de mers Matca – Centrul Civic pe următorul traseu: strada Plugului – strada Horia – strada Dimitrie Hârlescu – strada 1 Decembrie 1918 – Centru Civic.

Pentru a nu fi sancţionaţi, conducătorii atelajelor tase de de animale trebuie să respecte indicatoarele rutiere şi traseele stabilite  pentru această categorie de vehicule.

Poliţia Rutieră Tecuci face un apel către locuitorii Municipiului Tecuci, ţinând cont de afluxul mare de autovehicule care vin din localităţile învecinate, să evite deplasarea la Bâlci cu autoturismele personale şi să utilizeze mijloacele de transport în comun, pentru preîntâmpinarea disconfortului creat de restricţiile menţionate, traficul aglomerat şi găsirea cu dificultate a unor locuri de parcare libere.

Totodată, ţinând cont de experienţa anilor anteriori, poliţia rutieră atrage atenţia părinţilor să supravegheze îndeaproape deplasarea minorilor şi tinerilor pe drumurile publice şi să le impună respectarea regulilor rutiere, în vederea evitării situaţiilor de risc de accident.

Sursa: Tecuceanul.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up