Primăria Tecuci – cenzurează accesul la informații publice prin introducerea unui sistem de „acreditare”

Primăria Tecuci – cenzurează accesul la informații publice prin introducerea unui sistem de „acreditare”

Rușine administrației publice locale, rușine actualului primar Cătălin Hurdubae! Pe măsură ce trece timpul, deveniți din ce în ce mai previzibili, arătând tuturor că nu sunteți decât lupi în blană de oaie și că toate promisiunile din campania electorală nu au fost decât vorbe deșarte!

Vă rugăm să ne comunicați care este baza legală pentru a aplica o astfel de selectare și de când intră in vigoare, respectiv așa-numitul „Regulament privind acreditarea mijloacelor de informare în masă la Primăria Municipiului Tecuci”.
Publicarea acestei informări pe un site ce nu este asumat încă de UAT Tecuci ridică mari semne de întrebare în legătura cu buna-credință.

Acum putin timp am spus că actuala administrație locală nu dorește transparență totală ci doar una formală, cu „jurnaliști” ce transmit acele informații dorite și acceptate. Pentru că nu au un sistem propriu, sau mai bine zis nu doresc să facă publice informații, de exemplu Ședințele Consiliului Local, până acum am făcut cu titlu gratuit aceste înregistrări, transmițându-le către dumneavoastră.
Din acest moment nu vom mai efectua astfel de înregistrări pentru că nu dorim să luăm parte la această MASCARADĂ privind acreditarea!

Actuala administrație arată de fapt ce dorește și a dorit dintotdeauna: să nu dea socoteală nimănui, adică tecucenilor. Avem suficiente alte pârghii prin care nu îi vom lăsa să își facă de cap, să cenzureze și vom continua să publicăm informații publice, chiar dacă unele sunt ținute cât mai ascuns. Pentru că o astfel de reacție crează noi suspiciuni, vă promitem că activitatea noastră va continua, indiferent de metodele comuniste folosite.

Mai jos aveți conținutul informării trimis în neant, pe un site neasumat încă de Primăria Tecuci

Pentru acreditarea reprezentanţilor instituţiilor de presă naţionale şi locale – denumiţi în continuare jurnalişti –  cotidiane, periodice, agenţii de presă, posturi de radio şi televiziune româneşti şi străine, platforme online, precum şi jurnaliştii liber-profesionişti, în conformitate cu Regulamentul privind acreditarea mijloacelor de informare în masă la Primăria Municipiului Tecuci, sunt necesare următoarele documente:

  • cererea de acreditare;
  • curriculum vitae al jurnalistului/jurnaliștilor propuși pentru a fi acreditați;
  • copie după cartea de identitate;
  • copie după legitimația de presă, vizată la zi;
  • o fotografie recentă, trimisă în format electronic la adresa de e-mail comunicare@municipiultecuci.ro

Descarcă regulamentul de acreditare de AICI ( aici nu este un regulament ci doar continutul Informarii)

Scroll Up