Precizări – din partea SC Rampa Rateş Tecuci

În urma acuzaţiilor grave aduse de  primarul oraşului, dl. Catălin Hurdubae, în Şedinţa Consiliului Local Tecuci, din data de 27.07.2016, la adresa conducerii SC Rampa Rateş Tecuci şi a fostei administraţii, considerăm că sunt necesare câteva precizări:

 1. SC Rampa Rateş Tecuci este atent monitorizară de APM Galaţi şi Garda de Mediu Galati, funcţionând pe baza unei Autorizaţii de mediu, valabilă până la 16.07.2017.
 2. Este o groapă de gunoi neconformă, unde se depozitează deşeuri nepericuloase, care urmează să fie închisă până la data de 16.07.2017.
 3. Fiecare contract încheiat cu oricare UAT, are precizată în anexă cantitatea de gunoi ce urmează a fi primită lunar de Rampa Rateş.
 4. Orice maşină de gunoi este cântărită şi verificată sub monitorizare video, neexistând posibilitatea ,,fofilării,, sub nicio formă.
 5. Fondul de închidere al Rampei există şi este în valoare de aprox. 4.000.100 lei şi este depus într-un cont la bancă.
 6. Entitătile administrative din celelalte judeţe au fost notificate că începând cu 1 august nu mai pot aduce deşeuri la Tecuci, deoarece cantitatea maximă de depozitare admisă până la închidere este de numai 36.000 de tone. Continuând depozitarea deşeurilor din cele trei judeţe, există riscul de a atinge capacitatea maximă cu mult înainte de data închiderii (16.07.2017), creându-se probleme municipiului Tecuci şi localităţilor judeţului. Precizăm că notificarea a fost făcută de Directorul SC Rampa Rateş fără comandă politică şi nu era nevoie să fie informat primarul în exerciţiu.
 7. Societatea este pe profit, activitatea acesteia fiind permanent monitorizată prin:
  • Organizarea Controlului Financiar Preventiv Intern
  • Viza de Control financiar
  • Audit executat de către o firmă cu care SC Rampa Rateş are contract
  • Control al Curţii de Conturi.

  Considerăm că într-o şedinţă de Consiliu Local,  unde pe ordinea de zi sunt  probleme importante ale Tecuciului, nu-şi au locul discuţii care duc în derizoriu, termeni  precum ,,şmen,,  ,, peşcheş,, ,,dil,, ,,business,, ,,sifonare de bani,, ,,ciubuc,, ,,bombă ecologică,, ,,război mediatic,, sunt total nepotriviţi, iar aluziile despre eventuale vinovăţii trebuie obligatoriu însoţite de dovezi.

   

  Ştefan Ursu
  Director SC Rampa Rateş Tecuci

Scroll Up