PNL Tecuci solicită impozite locale mai mici și tarife pentru parcare la jumătate

Partidul Național Liberal, Tecuci, solicită scăderea taxelor și impozitelor locale, până la valoarea celor din perioada 2015 – 2017. Solicitarea a fost făcută în cadrul dezbaterii publice, organizată de Primăria Tecuci, în vederea stabilirii valorii acestora pentru anul 2019. Solicitarea de micșorare vine pe fondul majorărilor nejustificate operate în cursul anului trecut, majorare care a făcut ca gradul de colectare să fie diminuat, pentru că mulți tecuceni nu au avut de unde să plătească impozitele locale.

PNL consideră că un nivel de impozitare mai mic ar fi mult mai suportabil, și ar asigura un grad de colectare mai mare la bugetul local. Reprezentanții PNL au solicitat și înjumătățirea tarifelor pentru parcările publice și, implicit, a abonamentelor lunare și anuale. 
În prezent, o oră de parcare în Tecuci costă 2 lei, un tarif mult mai mare decât în Brașov și Galați, iar pentru un abonament anual, un tecucean ar trebui să scoată din buzunare 4.500 de lei.”

Lucian Costin, președintele #PNLTecuci:
„La dezbaterea publică privind stabilirea taxelor și impozitelor pentru anul viitor, am cerut revenirea impozitelor locale la valoarea din 2015 – 2017. Ar fi un gest absolut firesc, dacă ținem cont că acestea au fost majorate nejustificat, iar cei mai mulți nu au cum să le plătească. Așa se explică și gradul scăzut de colectare. Scăderea impozitelor, la o valoare suportabilă pentru tecuceni, este singura soluție pentru ca Primăria să colecteze un procent cât mai mare, iar banii să meargă în investiții. Am propus și ca taxa de parcare, dar și abonamentele lunare și anuale să fie înjumătățite. 4500 lei, costul unui abonament anual pentru un loc de parcare este aberant. Astăzi, în Tecuci, plătim pentru un loc de parcare mai mult decât se plătește la Brașov și Galați. 
Vineri, vom vedea cum vor vota majoritatea consilierilor locali PSD și independentul aceste propuneri, în ședința de Consiliu Local.”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up