Peste 300 de tecuceni au participat la Târgul public de voluntariat

Peste 300 de tecuceni au participat la Târgul public de voluntariat

COMUNICAT DE PRESĂ 

Peste 300 de tecuceni au participat la Târgul public de voluntariat organizat în weekend de Asociația Semper Musica

 Tecuci, 19.04.2016: Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS FUND din America, a organizat în weekend un târg public de voluntariat adresat tecucenilor pentru identificarea de voluntari adulți care să se implice în viața orașului. 

5 corturi colorate au fost amplasate în parcul „Alexandru Ioan Cuza”, la acestea prezentându-și ofertele de voluntariat Asociația Foto Club Tecuci, Fundația Bunul Samaritean din Nicorești, Biblioteca Municipală „Ștefan Petică”, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” și Asociația Semper Musica Filiala Tecuci. Evenimentul a fost însoțit de distribuirea de materiale informative, baloane, zumba, iar copiii au beneficiat de picturi pe față oferite de Fundația Bunul Samaritean. 330 de tecuceni au răspuns invitației Asociației Semper Musica de a participa la eveniment, 72 dintre aceștia înscriindu-se pe listele de voluntariat. Evenimentul a fost posibil prin sprijinul oferit de ZONE VERZI TEC SRL.

Bogdan M. Istrate, Președintele Asociației Semper Musica Filiala Tecuci menționează:Târgul a fost o experiență interesantă, mai ales că de această dată scopul a fost identificarea de voluntari adulți care să își dorească să ajute sau să producă o schimbare la nivelul orașului. Am avut surpriza de a întâlni tecuceni în vârstă dornici să se implice, dar și liceeni care erau pregătiți să identifice voluntari adulți care să îi ajute în demersurile lor. 72 de adulți au fost disponibili de a se implica în activitățile de voluntariat propuse de expozanți, în perioada următoarea aceștia urmând să fie puși la treabă în beneficiul comunității. 330 de tecuceni au vizitat corturile organizațiilor sau instituțiilor publice și au răspuns pozitiv evenimentului, lucru pentru care suntem recunoscători și sperăm să repetăm experiența cât de curând posibil. O altă surpriză a fost posibilitatea de a călca zonele verzi cu iarbă din parc, Primarul Municipiului Tecuci, domnul Gerhardt Daniel Țuchel, postând un mesaj legat de acest aspect, pe pagina sa de socializare.”

Târgul public de voluntariat este urmat de 2 zile de distracție organizate de Brigada de Voluntari a Colegiului Național „Spiru Haret„ în Parcul Regina Elisabeta.

KIDS FEST va însemna 5 corturi, prezența celor de la Cercetași, Club ART, Fundația Bunul Samaritean, muzică, zumba, zeci de competiții, desen în aer liber, desene pe asfalt și multe altele, toate adresate copiilor de până în 15 ani.

Proiectul “Voluntar de TECUCI!” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acesta se va desfășura în perioada mai 2015 – aprilie 2016, în Tecuci. Finanțarea totală a proiectului este de 38.908,10 euro, din care 35.000 euro din partea Fondului ONG.

Despre Semper Musica

Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.

 

Pentru informații suplimentare legate de proiect, vă rugăm să ne contactați la e-mail: ianus.madalinn@gmail.com sau telefon: 0769 986 260. Persoană de contact: Mădălin IANUȘ, Coordonator PR & Evenimente, Asociația Semper Musica.

Fotografii de la aceste evenimente:

Scroll Up