Organizaţia ACL (PDL şi PNL) din Tecuci si Galati, impreuna cu cele din toate judeţele ţării, solicită Avocatului Poporului să conteste de urgenţă la CCR Ordonanţa 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei.

Organizaţia ACL (PDL şi PNL) din Tecuci si Galati, impreuna cu cele din toate judeţele ţării,  solicită Avocatului Poporului să conteste de urgenţă la CCR Ordonanţa 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei.
 Este o ingerinta grava a politicului in activitatea educationala, aducand prejudicii insemnate viitorului copiilor nostri.
In Tecuci, schimbarea celor 9 directori la pachet de catre PSD, nu face decat sa arate disperarea de a se agata de fiecare  institutie publica, concomitent cu diverse pomemi electorale, incercand sa smulga pe ici pe colo cate un vot. Cred ca cei doi ani de asa-zisa guvernare au fost mai mult decat suficienti, dovedindu-se in mod clar incompetenta atat in plan national cat si in comunitatea tecuceana. Un partid de profitori, baroni si pacaliti nu poate rezista. Tine de noi sa se sparga acest balon de sapun.
Tecuciul sta marturie ca se poate!

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL PDL

Comunicat de presă
(6 august 2014)

REF: Organizaţiile ACL (PDL şi PNL) din toate judeţele ţării solicită Avocatului Poporului să conteste de urgenţă la CCR Ordonanţa 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei

Toate organizaţiile judeţene ale Alianţei Creştin-Liberale au transmis, miercuri, solicitări adresate Avocatului Poporului pentru a contesta de urgenţă la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă nr 49 din 2014 care este ilegală şi mutilează complet sistemul educaţional din România.
PDL a sesizat încă din 4 iulie instituţia Avocatului Poporului cu privire la neconstituţionalitatea acestei Ordonanţe. În acest moment, toate organizaţiile Alianţei Creştin-Liberale din ţară cer Avocatului Poporului să trimită sesizarea de neconstituţionalitate a Ordonanţei de Urgenţă 49/2014 la Curtea Constituţională.
În data de 31 iulie a.c., Avocatul Poporului a răspuns PDL, printr-o adresă, că instituţia a cerut „punctul de vedere al personalului de specialitate din domeniul preuniversitar şi universitar […] cu privire la oportunitatea şi necesitatea măsurilor reglementate prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 49/2014”. Lui Victor Ciorbea nu i-a cerut nimeni, însă, să facă o analiză privind oportunitatea şi necesitatea măsurilor din ordonanţă! Avocatul Poporului trebuie să analizeze dacă această Ordonanţă încalcă Constituţia şi să sesizeze Curtea Constituţională în această speţă!
Avocatul Poporului nu trebuie să facă propagandă şi campanie electorală! Oportunitatea nu poate fi decât una singură pentru PSD – să culeagă voturi.
Avocatul Poporului trebuie să vadă dacă nu cumva prin adoptarea acestei Ordonanţe Guvernul PSD a încălcat Constituţia şi să răspundă la următoarea întrebare:
Care era URGENŢA pentru a emite Ordonanţa de Urgenţă? În domeniul educației NU se poate legifera prin ordonanțe de urgență, domeniul nefiind unul în care urgența să poată fi demonstrată. Pentru a funcţiona, sistemul are nevoie de predictibilitatea şi coerenţa prevederilor legislative.
Constituţia României garantează dreptul la învăţătură. Prin adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă nr. 49/26 iunie 2014 sunt restrânse două drepturi constituţionale: dreptul la învăţătură şi dreptul la proprietatea privată.
ACL repetă motivele pentru care Avocatul Poporului are obligaţia să conteste la CCR ordonanţa 49:
Guvernul nu a respectat principiului separaţiei şi echilibrului puterilor, arată un dispreţ faţă de respectarea Constituţiei României şi, implicit, a jurisprudenţei Curţii Constituţionale.
Prin aprobarea acestei Ordonanţe, Guvernul şi-a depăşit limitele delegării prevăzute de Constituţie, este vorba despre o imixtiune nepermisă în competenţa legislativă a Parlamentului, o violare a principiului separaţiei puterilor în stat.
Mai mult decât atât, OUG 49/2014 este un conglomerat de legi sau iniţiative legislative, fie declarate neconstituţionale de către CCR, fie respinse în nenumărate rânduri de societatea civilă sau de către Parlament. PSD a dat lovitura de graţie educaţiei româneşti prin:
politizarea excesivă a sistemului educaţional, atât la nivel preuniversitar cât şi universitar;
scăderea calităţii actului de educaţie prin dubla măsură între prestatorii de servicii educaţionale privaţi şi de stat sau prin accesul tinerilor care nu au promovat examenul de BACALAUREAT în colegiile din cadrul unor universităţi;
re-centralizarea sistemului şcolar;
renunţarea la masteratul didactic – se introduce arbitrariul în procesul de formare a cadrelor didactice;
împrăştierea puţinilor bani pe nenumărate sesiuni de bacalaureat sau pregătiri inutile – este vorba de o dublă finanţare;
mpunerea unor interese imobiliare, atât ale fondatorilor unor instituţii de învăţământ particular şi confesional particular, cât şi al Baronilor locali, prin simplificarea transferurilor de terenuri din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale;
repornirea tiparniţei diplomelor de doctorat la forma fără frecvenţă.
Toate aceste acţiuni nu sunt simple transferuri electorale, sunt acţiuni care vor degrada şi mai grav starea învăţământului românesc în viitorul apropiat.

Raluca Turcan
Vicepreşedinte PDL

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up