Noul Spital Regional Tecuci – Proiect real sau demagogie? Iluzii frumoase pentru o campanie urâtă?

Noul Spital Regional Tecuci – Proiect real sau demagogie? Iluzii frumoase pentru o campanie urâtă?

Cum procedează PSD-ul? Aruncă promisiuni populiste și mega-proiecte cu impact pentru ca mai apoi să se plângă fie că nu le pot realiza, dând vina pe vechea moștenire, ori de cele mai multe ori împiedicându-i legislația, ori schimbarea priorităților. Acum îi interesează doar alegerile parlamentare, iar pentru asta, au generat la nivel național, ori local, o serie de promisiuni, fără număr.

Practic oferă iluzii fără nici o rușine, nepăsându-le niciodată de nimeni și de nimic.

Nu cred că este nimeni care nu își dorește creșteri de venituri, mari proiecte ce ar ajuta comunitățile, însă acestea trebuiesc făcute după analize temeinice și evaluări, rațional și nu emoțional, populist.

Cu toții ne dorim la Tecuci un Spital Modern. Poate ne dorim cel mai mare Spital din Romania. Este suficient asta? Ne permitem asta? Putem face asta? Este grav că se prezintă acesta drept un proiect realizabil, sau mai mult, în curs de realizare.

Gazeta primăriei, deocamdată aflată pe o platformă gratuita, practic blog gratuit, deși deține domenii .ro plătite, se transformă din ce în ce într-o publicație de propagandă cu iz electoral. Când va fi plătită din bani publici, cum va proceda oare? Mai este puțin și o să vedem. Sau poate nu.

Acum a apărut un articol despre “unul din marile proiecte” în care ne este prezentat ca “un fapt care s-a concretizat în primele discuții cu specialiștii în domeniu”.  Care specialiști, ce domeniu?

Apoi ne spune că “proiectul se află în dezbatere, existând deja o schiță avansată a acestuia”. Ce fel de dezbatere, pare că nu publică, pentru că nu avem date oficiale, poate prin birouri, pe la sedii de societăți publice, pe la colțuri, prin scări de bloc ori parcări acolo unde se întâlnesc “spontan“ cu unii cetățeni dispuși să le mai asculte poveștile. Fiind în locuri publice, putem spune că e dezbatere publică, nu?

Cât despre proiect, pare doar o mare iluzie, dacă nu mai sunt cumva și alte astfel de animații, adică variante neclare ale unor desene ce se pot realiza cu un program de grafică gratuit, eventual SketchUp, și necesită o îndemânare relativ scăzută, dar să nu intru în detalii tehnice, așteptându-le din partea celor ce vor să ne prezinte și ceva palpabil, nu doar povești de campanie.

Dacă trecem mai departe, voi reveni cu aceleași remarci și întrebări pe care le-am pus și în conferința de presă

  1.  Ce documentație a stat la baza acestui „proiect”, care este justificarea, dincolo de necesitate
  2. De cine a fost făcut studiu, analiza, proiectul, etc, care sunt costurile și care este modalitatea de plată pentru că pe SEAP nu apare nimic.
  3. Cum a fost atribuit un eventual contract, sau dacă este așa cum ați afirmat în conferința de presă, Domnule Primar Hurdubae, că este un serviciu gratuit făcut de o firmă privată unei instituții publice, Unitate Administrativ Teritorială, pentru o perioadă temporară cred, nu considerați că este ilegal? Că este avantajată o anume firmă, că se servește un eventual contract?

Nu întreb nimic despre etapele următoare pentru că puțin probabil să ajungem vreodată acolo.

Pentru că tecucenii, oricât de frumoase ar fi, nu mai doresc povești! Sau vor?

Buchir Daniel

Update: 04.11.2016

Pentru că în fițuica online a Primăriei, ca și în activitățile sale apar greșeli peste greșeli, vom mai veni cu încă o corectură cu explicațiile de rigoare.
Vom face excepție de nesustenabilitatea mega-proiectului electoral Spital Regional la Tecuci și vom folosi materialul clientului, conținut publicat – „Spitalul municipal va fi la dispoziţia unei populaţii de aproximativ 200.000 de locuitori din toate localităţile limitrofe municipiului Tecuci”.

Analizând textul, trebuie să coroborăm cu definiția unui cuvânt care se pare ca nu este foarte cunoscut de către autori:

LIMITRÓF, -Ă, limitrofi, -e, adj. = Care se află în limita, la hotarul unei țări, unui ținut, unei suprafețe etc.; vecin, învecinat. – Din fr. limitrophe. (DEX)

Fiind vorba de LOCALITĂȚI limitrofe municipiului Tecuci, deja se conturează zona, ceva mai mică decât cea actuala de deservire a prezentului Spital Municipal.

Deci, rezultă, conform raționamentului acestei ideii utopice, că Tecuci cu toate localitățile cu care se învecinează în mod direct, au aproximativ 200.000 de locuitori (conform materialului), ceea ce este aberant. Cine? Ori proiectul ori prezentarea lui.

Iar pentru neștiutori le prezentăm harta județului Galați în care se găsesc toate localitățile limitrofe, sa le numere, adune, sau să facă orice alte operații doresc, poate ajung la rezultatul dorit. Pentru că nu este destul să faci copy @ paste.

harta-judet-galati

Scroll Up