Muzeul „Teodor Cincu” Tecuci noaptea e în beznă de câteva luni

În urma unei sesizări primite de la un tecucean ce ne comunica faptul că de o perioadă destul de lungă, respectiv 2-3 luni, la Muzeul „Teodor Cincu”, instituție de mare însemnătate pentru Tecuci, reabilitată cu bani europeni, luminile exterioare ornamentale nu funcționează.
Pentru conformitate, am atașat o serie de fotografii realizate astăzi 17 ianuarie 2019, la ora 21.30, mărind ușor luminozitatea pentru a putea vedea detaliile.

„Clădirea actuală este monument de arhitectură (cod LMI GL-II-m-A-03092) și a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea de către un arhitect italian, al cărui nume rămâne necunoscut. Inițial, a avut ca destinație un imobil de locuit al boierului Anton Cincu, tatăl fostului primar tecucean Teodor Cincu. ” – Wikipedia

Cu această ocazie, invităm reprezentanții acestei instituții să ne comunice un punct de vedere.

Pe zi ce trece, instituțiile publice din Tecuci sunt din ce în ce mai prăfuite, mai deteriorate și mai întunecate, cultura nu mai reprezintă o prioritate decât atunci când există interese, iar la micile evenimente, care mai sunt organizate, locurile sunt rezervate activului de partid și apropiaților.

Asistăm la o continuă ruralizare a Tecuciului de către actuala administrație locală, cu ajutorul celor ce ar trebui să se ocupe de evenimente, nu de politică.

Întotdeauna ne-am exprimat împotriva imixtiunii politicului în instituțiile de cultură, sănătate, asistență socială, ordine publică, etc, iar acum, mai mult ca niciodată această contaminare afectează buna desfășurare a activității lor, precum și imagine generală a municipiului nostru.

#PentruCăNePasăDeTecuci

Avem o reacție din partea conducerii acestei instituții, primită telefonic. Într-adevăr, această defecțiune există de o perioada mai lungă, ea fiind acoperita de condițiile de garanție. Au fost efectuate diverse demersuri atât din partea Muzeului, cât și a Primăriei către cei ce trebuiau să asigure aceste reparații. S-a efectuat o constatare la un moment sat din care a rezultat că există o problemă la un cablu subteran, iar repararea acestui defect a fost amânată până când condițiile permit.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up