Modul în care au votat consilierii taxele şi impozitele locale 2016

Ieri, 20 noiembrie 2015, s-a votat „Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016” în ședința de îndată a Consiliului Local Tecuci.

Consiliul Local Tecuci a votat aplicarea cotelor minimale de impozitare a clădirilor și terenurilor, atât pentru persoane fizice, cât și persoane juridice.

Să amintim aici că PSD, deși a mimat interesul popular, al comunității, nu a făcut altceva decât să se agațe, într-o disperare caracteristică, de un scandal creat, pentru imagine. În realitate, consilierii social-democrați și aliații au lipsit ori au votat împotriva aplicării cotelor minime.

„Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016” a fost votat astfel:

Bulhac Constantin – PSD – vot împotrivă
Cambanache Liliana – PSD – vot abținere
Chivu Neculai – PSD – absent
Istrate Dan – UNPR – absent
Militici Ghiorghi – independent (fost PPDD) – vot abținere
Mircea Iulian – PSD – absent
Negruț Cristi – independent (fost PC) – vot abținere
Scorța Mihai Mișu – independent (fost PV) – absent

Consilierii PNL au făcut posibil acest vot, demontând propaganda furibundă din ultima perioadă. Pe scurt, vorbele rămân vorbe, faptele sunt cele care dăinuie, iar minciunile întotdeauna vor fi demontate.

Intrarea în vigoare a Noului Cod fiscal propus și susținut de Guvernul Ponta, deci PSD, a determinat o majorare a impozitelor pe clădiri și terenuri, față de anii precedenți, pentru persoanele fizice, și doar hotărârea Consiliului Local prin aplicarea valorilor minimale, a făcut ca aceste sume comparative cu anii precedenți să rămână la fel. Tot conform noilor norme fiscale, s-au constituit impozite noi, obligatorii de a fi aplicate. Toate acestea, nu au nici o legătură cu hotărârile Consiliului Local, obligat să le pună în aplicare, stabilind nivelul minimal.

Tecucenii nu trebuie mințiți și printr-o campanie de informare susținută, administrația locală va reuși să demonteze minciuna și interpretările deformate, pentru o informare corectă a cetățenilor.

Buchir Daniel

Scroll Up