Minune pentru Bunici – Fundatia Bunul Samaritean

Haideti sa sprijinim acest proiect, macar cu votul nostru pe „Tara Lui Andrei”!

De Mos Niculae am construit o casuta pentru o bunica! Multumim voluntarilor din Irlanda care, ca de obicei, ne-au sprijint facand un efort urias. Un exemplu ca se poate!

Si acum noi dorim sa sprijinim mai multi varstnici, afectati de singuratate, probleme de sanatate, dependenta de ceilalti, sentimentul de inutilitate si de singuratate. Sprijinul v-a consta in: ingrijire la domiciliu a varstnicilor (toaleta personala, tratarea plagilor, escarelor etc); transport la spital; asigurarea de materiale auxiliare de ingrijire (fesi, creme, pampers); aprovizionare cu alimente si lemne; curatenie in casa si curte (caile de acces la casa sunt libere) si socializare. Incurajam comunitatea sa se implice in viata vecinului varstnic.

Avem nevoie de voturi pe Tara Lui Andrei

http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-minune-pentru-bunici-id-1503-cmsid-65

Multumim

Fundatia Bunul Samaritean, infiintata in anul 2000, cu sediul in com. Nicoresti, jud. Galati este o organizatie umanitara, non-profit, apolitica, neguvernamentala si este constituita pe o perioada nedeterminata.

Asociatia s-a nascut din convingerea ca fiecare persoana, indiferent de situatia materiala, pozitia sociala sau starea de sanatate are dreptul la o viata demna si decenta.

Dupa caderea regimului comunist in 1990 mapamondul a deschis ochii la ororile din institutiile romanesti. Un spital dintr-o mica localitate, Nicoresti, a intrat in atentia presei mondiale. Reportajele si stirile au incurajat si adus voluntari din toata lumea, care au raspuns apelului de a ingriji copii uitati si neglijati de autoritati.

Printre acesti binevoitori s-au aflat si voluntarii nostri din Irlanda, care au lucrat voluntar pentru o perioada in spitalul acesta, incercand sa aline suferinta celor 150 de copii abandonati de familii, neglijati de staff si parand uitati de lume. Au realizat curand ca cea  mai buna metoda prin care ii putem ajuta pe acesti copii  ar fi construirea de case in care sa aiba parte de dragoste si sa fie tratati cu respect. “Casa Bridget” a fost construita cu rapiditate pentru primele patru fete si de atunci s-a extins la 15 rezidenti, cu diferite dizabilitati.

Acum, pe langa Casa Bridget, am infiintat un “Centru de Zi” pentru 40 de copii din comunitate noastra, o casa de tip familial si extinzand proiectul catre nevoile comunitatii.

Despre Proiect

In comunitatea noastra exista foarte multi varstnici, afectati de singuratate, probleme de sanatate, dependenta de ceilalti, sentimentul de inutilitate si de singuratate. Sprijinul v-a consta in: ingrijire la domiciliu a varstnicilor (toaleta personala, tratarea plagilor, escarelor etc); transport la spital; asigurarea de materiale auxiliare de ingrijire (fesi, creme, pampers); aprovizionare cu alimente si lemne; curatenie in casa si curte (caile de acces la casa sunt libere) si socializare. Incurajam comunitatea sa se implice in viata vecinului varstnic. Din anul 2000 suntem apelati de varstnici, am discutat despre problemele lor, am fost afectati de singuratatea lor, acesti oameni au muncit o viata, au crescut copii si acum au ramas singuri si neajutorati.

Sustenabilitate

Vom arata ce putem face ,vom atrage mai multe persoane in proiectul nostru si sa atragem donatii cu care sa putem duce proiectul mai departe. Vom atrage voluntari din randul vecinilor a tineretului. Proiectul trebuie sa continue pentru a le asigura varstnicilor o viata mai buna, alinarea suferintelor cauzate de boala si a singuratatii. Si comunitate va fi motivata sa continui implicarea in viata varstnicilor multi ani dupa terminarea proiectului.

Cauză

Asociatia impreuna cu primaria Nicoresti au identificat un numar de 20 varstnici cu probleme de sanatate si sociala care au nevoie de ingrijire, medicamente, hrana calda, curatenie in curte si eliberarea drumului de acces la casa pentru a se putea interveni in cazul unui accident casnic (salvare, pompieri). Incurajarea comunitatii sa se implice in viata vecinului in varsta si atragerea de voluntari. Varstnicii traiesc singuri, izolati si lipsiti de contact social, afectati de singuratate si dependenta de ceilanti.

Obiective

Scopul este sa imbunatatim viata a 20 varstnici si constientizare comunitatii de problemele lor O1 Dorim sa sprijinim un numar de 20 varstnici izolati, singuri, cu probleme de sanatate si sociale vom facem ingrijire la domiciliu a varstnicului (toaleta personala,tratarea plagilor, escarelor), transport la spital. O2 aprovizionare cu alimente, curatenie in casa si curte. O3 socializare, plimbare, masaj. O4 Incurajam comunitatea sa se implice in viata vecinului varstnic. Atragerea de voluntari in favoarea varstnicilor.

Beneficiari direcţi

Beneficiarii din proiect sunt varstnicii izolati, fara ajutor, cu probleme de sanatate si sociale din comunitate. Ei sunt beneficiarii directi si vor avea tot sprijinul si ajutorul dat de fundatie. Beneficiarii indirecti ai acestui proiect este comunitatea si membrii acesteia care isi vor schimba atitudinea fata de cei varstnici si se vor implica activ in activitatea de voluntariat.

Buget

Vezi aici documentul.

Sumă totală necesară 15000

Surse alternative de finanţare

contributie proprie, donatii

Impact

R1 Pe termen scurt si mediu : O viata mai buna si sanatoasa pentru varstnici, un zambet pe chipul lor brazdat de vreme. Alinarea suferintelor si ajutor la batranete. R2 Pe timp scurt rezultatele sunt deja vizibile, varstnicii sunt mai sanatosi, au hrana calda si un regim alimentar echilibrat si un mediu mai ambient. R3 Varstnicii nu vor fi singuri, vom fi ca o alinare la suferinta si singuratatea lor. Pe termen mediu si lung se urmareste integrarea lor in societate, nu vor mai fi o categorie defavorizata, vor fi ajutati, psihicul lor se v-a imbunatati, vor avea cu cine sa vorbeasca si vor fi mai fericiti. R4 Pe termen lung dorim implicarea comunitatii, vecinii si copii vor dori sa ajute varstnicii. Toate aceste masuri sunt aplicate in favoarea varstnicilor in mod direct si indirect comunitatii, voluntarilor inclusiv tinerii si vecinii.

Initiator

AURELIA STOIAN
Sunt Asistent social si medical in cadrul asociatiei si doresc acest proiect in care sa putem sprijini varstnicii. Voi avea sarcina de a ingriji varstnicii ca asistent medical si voi ajuta si la implementarea acestui proiect ce tine de rolul de asistent social.

 

Scroll Up