Manual de educație nonformală disponibil pentru liceenii din județul Galați

Tecuci, 20.10.2016: Asociația Semper Musica Filiala Tecuci anunță lansarea unui manual de educație nonformală adresat liceenilor din județul Galați și nu numai, un material suport ce include numeroase instrumente de educație nonformală și informații despre efectele discriminării, problematica grupurilor vulnerabile la discriminare, violență, discursul instigator la ură și comportamente nesănătoase.

Manualul a fost realizat în luna septembrie, în urma unui curs de formare pe problematicile de mai sus, adresat pentru 20 de liceeni din județul Galați, acesta incluzând o parte dintre exercițiile practice la care au participat elevii în timpul cursului și altele din manualele de educație nonformală realizate de Consiliul Europei sau Comisia Europeană. Manualul este disponibil în format fizic, dar și electronic, fiind postat pe site-ul organizației: www.voluntardetecuci.ro pentru orice tânăr sau ONG de la nivel județean/național care dorește să organizeze aceste tipuri de activități.

 

Suportul de curs este foarte bine structurat, acesta cuprinzând istoricul educației nonformale, informații despre formarea celor 20 de liceeni și rezultatele acesteia, diferite instrumente de educație nonformală (jocuri de cunoaștere, de energizare, de „spargerea gheții’’), jocuri de educație nonformală pe tema violenței, pe problematica discriminării, jocuri de educație nonformală pe alte problematici (drepturile omului, sănătatea, infecția HIV), fiecare joc fiind descris în detaliu pentru atingerea unui succes maxim. Elaborarea acestui manual  a fost importantă deoarece informația pe care cei 20 de tineri au primit-o la cursul de formare nu rămâne doar la ei, ci ajunge și la alți tineri care sunt interesați de problematicile puse în discuție. Mai mult decât atât, acesta poate fi utilizat și de cadrele didactice care își doresc să abordeze la clasă temele mai sus menționate, este realizat pe înțelesul elevilor și le vorbește acestora despre importanța aducerii în discuția cu egalii lor a temelor specifice actuale.

Acest manual face parte din proiectul Octombrie: luna educației nonformale în județul Galați, iar elaborarea sa a fost posibilă datorită finanțării primite din partea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Galați.

Despre Asociația Semper Musica Filiala Tecuci

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci – a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului Voluntar de Tecuci!, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea un oraș în care tinerii tecuceni SE IMPLICĂ, MOBILIZEAZĂ comunitatea ȘI REZOLVĂ problemele celor în dificultate.

Pentru informații suplimentare despre acest proiect, vă rugăm să ne contactați la telefon: 0769.986.260. Persoană de contact: Mădălin Ianuș, Director Executiv, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.

Scroll Up