Liceele din Tecuci vor găzdui 5 târguri de voluntariat adresate liceenilor

Liceele din Tecuci vor găzdui 5 târguri de voluntariat adresate liceenilor

Comunicat de presă: „Liceele din Tecuci vor găzdui 5 târguri de voluntariat adresate liceenilor” Tecuci, 17.09.2015: Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS FUND din America, anunță debutul seriei de târguri de voluntariat adresate liceenilor, ce vor fi organizate în toate liceele tecucene, începând cu data de 21 septembrie 2015.

Primul târg de voluntariat va avea loc pe data de 21 septembrie 2015 în cadrul Liceului Tehnologic “Ovid Caledoniu”, ocazie cu care cei 470 liceeni vor intra în contact cu zeci de oportunități de voluntariat disponibile în domenii precum mediu, comunitate, copii și vârstnici, educație sau prevenire HIV în rândul tinerilor. De asemenea, în cadrul târgului se vor organiza 5 workshop-uri tematice și anume:

  1. Implicare comunitară;
  2. Problematica romilor;
  3. Efectele discriminării asupra grupurilor minoritare
  4. Mediu
  5. Discursul instigator la ură.

Trei dintre aceste workshop-uri vor fi susținute de către experți din cadrul ONG-urilor care activează în domeniile menționate mai sus, urmând ca celelalte două să fie livrate de reprezentanți din cadrul Asociației Semper Musica.

Celelalte 4 târguri sunt programate pentru următoarele zile:

  • 25 septembrie: Liceul Tehnologic “Elena Caragiani”
  • 28 septembrie: Colegiul Național “Calistrat Hogaș”
  • 12 octombrie: Colegiul Național “Spiru Haret”
  • 16 octombrie: Colegiul Național de “Agricultură și Economie

Stela PAVEL, cadru didactic în cadrul Liceului Tehnologic “Ovid Caledoniu” menționează:

„Această oportunitate este o onoare pentru instituţia noastră, cu atât mai mult cu cât, la nivel de oraş, liceul nostru deschide seria târgurilor de voluntariat. În urma acestei campanii am convingerea că elevii vor demonstra că le pasă şi vor opta pentru una sau mai multe activităţi tematice propuse. Actele de caritate nu ţin numai de suflet ci şi de educaţie. Noi cadrele didactice, ca factor educaţional important, avem acum posibilitatea să îndemnăm tinerii să se implice, să ofere ajutor. Sunt convinsă că activităţile de voluntariat îi va determina să fie mai toleranți cu cei din jur, mai cooperanți și mai responsabili.”

Proiectul “Voluntar de TECUCI!” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acesta se va desfășura în perioada mai 2015 – aprilie 2016, în Tecuci.
Finanțarea totală a proiectului este de 38.908,10 euro, din care 35.000 euro din partea Fondului ONG.

Despre Semper Musica
Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.

Pentru informații suplimentare legate de proiect, vă rugăm să ne contactați la e-mail:
ianus.madalinn@gmail.com sau telefon: 0720 923 654. Persoană de contact: Mădălin
IANUȘ, Coordonator PR&Evenimente, Asociația Semper Musica.

 

Scroll Up