Învățământul tecucean în derivă – Școala „Gîță Doamna”

Am primit pe adresa de email o scrisoare de la un cititor, care m-a impresionat profund, eu personal având ca mai fiecare copii, nepoți, sau apropiați – elevi care beneficiază de serviciile publice ale sistemului de învâțământ românesc și le dorește tot ce este mai bine.

Cum mai poate avea încredere un părinte în calitatea învățământului atunci când schimbările din acest domeniu nu au legătură cu competența și pregătirea profesională, ci doar cu satisfacerea unor mofturi sau interese personale, conform principiului  „pentru că pot”,  astfel calitatea actului de învățământ fiind grav afectată.

Exemplificare:
Școala Generala nr.5 „Elena Doamna” a devenit „Gîță Doamna”.  A fost înlocuit un director cu experiență de 14 ani și pregătire profesională superioară, Profesor Doctor în geografie, cu o Învățătoare.
Ițele sunt ceva mai complicate și duc către zona politicului, PSD considerând necesară schimbarea unor directori ai unor instituții de învățământ din Tecuci și nu numai, cu ce au mai gasit printre proprii membri sau simpatizanți.

Familia bugetofagă Daniel Butunoi, cu datorii de miliarde la bugetul local și de stat, dar pentru achitarea cărora nu depune nici cel mai mic efort, făcând concedii in străinătate – ultimul la Paris, ca orice ciocoi nou care se „respectă”, a avut o mare revelație: înlocuirea unei doamne profesor respectabile, profesor cu doctorat, cu experiență în managementul educațional, cu mătușa lui o doamnă învățătoare respectabilă de la Smulți.

Și pentru că nu era de ajuns, a mai pus adjunct încă o învățătoare, în total doua învățătoare!
Învățătoarea Gîță a fost învățătoarea primului baiat Butunoi 1 (Alex), iar anul acesta, ca prin minune, a devenit și a celui de-al doilea (Andrei). Asta după ce la clasa pregătitoare a avut un alt cadru didactic, acesta renunțând in favoarea doamnei proaspăt director, așa ca prin minune.
Nu în ultimul rând, să amintim și faptul că soțul doamnei recent promovate este omul de curte al domnului senator.

În speranța că nu sunt singurul părinte care gândește astfel, rog tecucenii să mă contrazică dacă nu am dreptate.

Așa înțelege PSD-ul să facă politică! Invităm PSD-ul să facă politică în Consiliul Local și nu în Școli.
Politica este atributul oamenilor inteligenți, dar domnul Senator Butunoi nu ne-a dovedit asta. Domnia sa poate să se manifeste în Parlamentul României, constructiv. Ar putea reprezenta interesele celor care l-au ales, deși aceștia cred că ar fi votat pe oricine, imaginea candidatului necontând prea mult, altfel lucrurile ar fi stat cu totul altfel în Parlament.

Domnule Senator Butunoi Daniel jos labele de pe învâțământul tecucean! Școala nr.5 nu este moșia familiei dumneavoastră!

Mai mult de atât, umblă un zvon cum că în perioada următoare foarte mulți din acoliții PSD urmeaza să fie unși pe funcții de conducere datorită influenței senatorului falimentar pe la Inspectoratul Școlar.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up