Gata cu campania electorală – Klaus Iohannis este Președinte ales

A fost o campanie electorală urâtă și murdară, atât în turul întâi dar și în turul doi. Au fost inventate mizerii, folosite instituții publice pentru a le propaga, au fost cheltuite sume importante de bani, tot publici,  pentru a mitui cetățenii. În unele locuri a mers, în altele nu. Unii au avut de cheltuit sume de bani pentru materiale de propagandă, adesea negative, alții au făcut cum au putut, cu ce au putut, de obicei cu entuziasm și prin voluntariat, mergând în teren și discutând cu cetățenii, reușind să țină piept.

În unele locuri, pe fondul sărăciei populației, a dependenței întreținute de atâția ani, a lipsei de înțelegere a unor măsuri în curs, cetățeni neinformați au votat pentru că așa li s-a spus. Așa le-au spus televiziuni care acum tac mâlc, lideri politici pe care nu i-am auzit decât în campanie,  care au candidat doar pentru a-și asigura protecția în fața legii, ori pentru a ieși din faliment. Așa au crezut ei. Cetățenii poate au avut o singură „vină”, aceea de a se lăsa păcăliți prea ușor.  Pentru ca li s-a spus că altfel își vor pierde locurile de muncă, își vor pierde o parte din pensiile, sau că ACL-ul va introduce noi taxe. Minciuna a ținut până când rezultatul a fost neașteptat de cel pregătit și pentru care s-au cheltuit sume importante, ce erau planificat a fi rostogolite.
Odată cu alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, a ieșit la iveală o nouă realitate: cea reala, dacă îmi este permis să folosesc această repetiție.  O stare în care viitorul fost premier Victor Ponta iși i-a concediu să se relaxeze, chiar dacă bugetul nu este realizat. O stare în care banii publici cheltuiți trebuiesc cumva acoperiți, și asta din contribuția noastră, prin creșteri de taxe și impozite.
Este normal să ne dorim creșterea nivelului de trai. Toată lumea își dorește acest lucru. Doar că fiecare cetățean, în interiorul familiei sale, face analize și gândește dacă își poate permite să cheltuie, dacă va putea plăti. Atunci când nu are de unde, nu o face.  Caută să își mărească veniturile dacă poate.
Exact asta este soluția: dezvoltarea și nu autoconsumul.  Este exact ca intr-o livada. Trebuie să creștem și să îngrijim copaci roditori pentru a avea de unde să culegem roade, nu să rupem crengi sau să îi tăiem pentru a putea culege fructele mai ușor, fără să ne intereseze și de recoltele viitoare.

Gândirea minimalistă, punctuală nu poate fi decât toxică. Totul trebuie privit în ansamblu. Propaganda PSD-ista in Tecuci încă nu acceptă înfrângerea, încercând să o îmbrace în victorie. Poate este o bătălie câștigată, dar este o luptă pierdută. Și nu pentru că au avut susținători ci pentru că nu am reușit noi încă să arătăm și să demonstrăm tuturor că ceea ce au promis și promit în continuare, nu sunt decât minciuni. Cât vor mai putea face asta? Sperăm cât mai puțin, iar cetățenii sa poată lua hotărâri în cunoștință de cauză, nu păcăliți.

Cred că este cazul să se termine cu agresivitatea și ura dintre cetățeni realizată pe fondul manipulării de către membri ai clasei politice. Este cazul sa respectăm și să fim respectați. O conviețuire pașnică nu poate fi decât constructivă, benefică comunității. Respectând, vom fi respectați.

Mai jos sunt câteva imagini ca o manifestare a bucuriei după aflarea rezultatului:

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up