Forța Civică a fuzionat cu PDL. Apoi PNL si PDL au fuzionat.

Ziua de 26 iunie 2014 a fost una plina de evenimente politice in zona de centru-dreapta.

Convenția Națională Extraordinară a PDL a aprobat sâmbătă în ședință comună cu Convenția Națională Extraordinară a partidului Forța Civică, protocolul de fuziune prin absorbție a formațiunii conduse de Mihai Răzvan Ungureanu.

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FLUX

Decizia a fost aprobată cu cvasiunanimitate de voturi, înregistrându-se doar două abțineri.

Delegații Forței Civice au fost întâmpinați cu aplauze de democrat-liberalii prezenți în Sala Unirii de la Palatul Parlamentului, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, salutând apariția lui Mihai Răzvan Ungureanu și a celorlalți reprezentanți ai formațiunii absorbite prin fuziune.

În urma negocierilor purtate între cele două formațiuni, reprezentanții Forței Civice vor deține șapte funcții în structura de conducere a PDL, una de prim-vicepreședinte prin Mihai-Răzvan Ungureanu, două funcții de vicepreședinte prin Adrian Iurașcu și Adrian Semcu, una de secretar general adjunct care va fi ocupată de Ștefan Pirpiliu și trei de secretar executiv prin Florin Bolchiș, Dumitru Pucheanu și Dragomir Tomașenschi.

La finalul votului, Gheorghe Flutur a deschis cea de-a treia Convenție Națională Extraordinară a PDL, în structura nou validată după fuziunea cu Forța Civică, în care se va proceda la adoptarea tuturor documentelor aprobate de BPN și CDN ale PDL și BP și Delegația Permanentă ale PNL, respectiv protocolul de fuziune prin contopire a PDL cu PNL, statutul și programul politic al noului partid și protocolul de funcționarea a Alianței Creștin Liberale PNL-PDL.

Agerpres.ro

Blaga+MRU

Protocolul fuziunii PNL-PDL, aprobat de congresul comun

Protocolul fuziunii prin contopire între PNL și PDL a fost aprobat sâmbătă cu unanimitate de voturi de congresul comun al liberalilor și democrat-liberalilor.

Foto: (c) SIMION MECHNO/ AGERPRES FLUX

Protocolul de fuziune prin contopire între PNL și PDL prevede că denumirea noului partid va fi Partidul Național Liberal, iar cea prescurtată este PNL, alegerile interne urmând să se desfășoare pe baza statutului noii formațiuni începând cu 1 ianuarie 2017.

Potrivit protocolului, Partidul Național Liberal rezultat din fuziune se organizează și funcționează potrivit statutului, Protocolului de fuziune, precum și Legii partidelor politice.

Alegerile interne în Partidul Național Liberal rezultat din fuziune la nivel național se vor desfășura, pe baza statutului noului partid, începând cu 1 ianuarie 2017, prevede Protocolul.

Semnul permanent al partidului este o săgeată într-un cerc format din 12 stele sub care se află prescurtarea PNL, ansamblul fiind încadrat într-un pătrat cu colțuri rotunjite, acesta fiind și semnul electoral al noului partid.

De asemenea, documentul prevede că un partid va da candidatul la președinție, iar celălalt premierul.

Agerpres.ro

Discurs Mihai-Razvan Ungureanu – Consiliul National al Fortei Civice
Discurs Mihai-Razvan Ungureanu – Conventia Nationala Extraordinara a PDL
Catalin Predoiu – Discurs – 26.07.2014
Catalin Predoiu – Discurs 2- 26.07.2014

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up