Elevii de liceu din județul Galați sunt invitați SĂ VORBEASCĂ: cercetare județeană cu privire la implicarea în comunitate a liceenilor

COMUNICAT DE PRESĂ
DATA: 12.05.2017 / Galați
Ref:  Elevii de liceu din județul Galați sunt invitați SĂ VORBEASCĂ: cercetare județeană cu privire la implicarea în        comunitate a liceenilor

La începutul lunii aprilie, Asociația Semper Musica FILIALA TECUCI a desfășurat prima întâlnire consultativă din cadrul proiectului „30 pentru GALAŢI”, întâlnire la care au participat 30 de președinți ai Consiliilor Școlare ale Elevilor din diferite licee din județ și ai Consiliului Județean al Elevilor Galaţi. Întâlnirea a fost organizată cu scopul dezvoltării unui instrument de evaluarea a percepţiei elevilor reprezentați cu privire la problemele întâmpinate de aceștia în liceele în care învață, ale oraşelor în care trăiesc, activitățile comunitare în care s-ar implica și beneficiarii pe care i-ar ajuta.

Întâlnirea consultativă și grupul de lucru organizat ulterior au ajutat la dezvoltarea unui chestionar de evaluare care va fi aplicat în următoarea perioadă la nivelul tuturor liceelor din județul Galați. În urma aplicării acestui instrument de evaluare se vor putea cunoaște tipurile de acțiuni comunitare în care liceenii s-ar implica, problemele cu care se confruntă comunitățile lor, dificultățile pe care elevii le întâmpină în liceele în care învață sau beneficiarii pe care i-ar ajuta. Datele vor arăta o imagine de ansamblu la nivelul județului Galați și punctual, la nivelul fiecărui liceu participant. Ulterior promovării rezultatelor cercetării, fiecare Consiliu Şcolar al Elevilor din cele 30 participante îşi va dezvolta un plan de acţiune cu iniţiative proprii (pornind de la ceea ce îşi doresc elevii reprezentaţi să facă pentru comunitățile lor) şi comune (bazate pe prioritățile naționale). Astfel, activitățile Consiliilor Școlare ale Elevilor vor fi mai ancorate în realitățile elevilor pe care îi reprezintă. Liceenii gălățeni pot completa de astăzi chestionarul online!
LINK chestionar:
https://goo.gl/r2Pb61

Mădălin Ianuș, Coordonator proiect, Asociația Semper Musica FILIALA TECUCI, menționează:

Cercetarea pe care o realizăm le propune elevilor de liceu să vorbească cu privire la problemele pe care le au în liceele în care învață, de la sancțiuni atrase de nepurtarea uniformei, deși aceasta nu mai este obligatorie, până la modul în care se fac alegeri pentru președinția Consiliului Școlar al Elevilor, cu privire la problemele orașelor lor, de la spațiile verzi neamenajate până la lipsa resurselor locale pentru tineri, cu privire la acțiunile în care s-ar implica ca voluntari, fie ele sportive, sociale, educative, de mediu sau artă și cultură, și nu în ultimul rând, cu privire la beneficiarii pe care ar dori să îi ajute, de la vârstnici în dificultate până la persoane cu dizabilități. Așadar, este momentul în care, în sfârșit, aflăm ce își doresc liceenii gălățeni să facă pentru comunitățile lor și bazat pe aceste informații, atât noi, cât și celelalte organizații din județ să putem să propunem proiecte care să fie reprezentative pentru tineri.

 „30 pentru GALAŢI” este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank care îşi propune dezvoltarea planurilor de acţiune de implicare în comunitate bazate pe opiniile elevilor reprezentaţi.

Despre Asociația Semper Musica FILIALA TECUCI

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci – a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului Voluntar de Tecuci!, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea unui oraș în care tinerii tecuceni SE IMPLICĂ, MOBILIZEAZĂ comunitatea ȘI REZOLVĂ problemele celor în dificultate. Asociaţia a beneficiat pânâ în prezent de sprijin din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, FARE Network International, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi şi diverşilor donatori firme sau individuali din Tecuci.

Despre Consiliul Județean al Elevilor Galați

Consiliul Elevilor este o formă de organizare asociativă a elevilor și reprezintă un factor important al democratizării școlii și a relației elev-profesor. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii își pot alege reprezentanții pe baza principiului reprezentativității. Pot formula puncte de vedere specifice lor și pot elabora propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții școlare.

Pentru informații suplimentare despre această știre, vă rugăm să ne contactați la: e-mail: madalin@sempermusica.org, telefon: 0769.986.260. Persoană de contact: Mădălin Ianuș, coordonator proiect, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.

//////

Acest comunicat de presă este parte a proiectului “30 de Consilii Școlare ale Elevilor decid că implicarea în comunitate este o prioritate”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

Scroll Up