Curs de formare pentru cadrele didactice din Tecuci organizat de Asociația Semper Musica

Comunicat de Presă – Curs de formare pentru cadrele didactice din Tecuci organizat de Asociația Semper Musica în cadrul proiectului “Voluntar de TECUCI!”

Tecuci, 23 iulie 2015: Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, a organizat, în perioada 12.07.2015 – 17.07.2015, un curs de formare pentru 6 cadre didactice din Tecuci pe teme legate de managementul organizațional, dar și de problematica specifică grupurilor vulnerabile din România.

Cursul de formare a avut loc la Sinaia și a fost organizat pentru 6 cadre didactice care activează în cele 5 licee din Tecuci, cadre didactice care vor deveni și membri cu drepturi egale în cadrul Filialei Asociației Semper Musica Tecuci ce va fi înregistrată luna aceasta. Pentru a înțelege ce presupune activitatea unei organizații neguvernamentale, cele 6 cadre didactice au trecut printr -o succesiune de sesiuni care a inclus informații utile despre managementul organizației, de la diferența dintre o asociație și o fundație, misiune, viziune, valori, structură, proceduri și politici până la metode de strângere de fonduri, comunicare, raportare și aspecte financiare. De asemenea, cursul de formare a inclus și sesiuni despre problematica specifică grupurilor vulnerabile din România și discursul instigator la ură. Cadrele didactice au mai putut înțelege importanța folosirii de instrumente de educație non-formală în lucrul cu elevii sau voluntarii și pașii de urmat pentru un management eficient al voluntarilor.

Lăcrămiora Țupu, cadru didactic în cadrul Colegiului Național Spiru Haret din Tecuci, menționează: “Training-ul a fost extrem de interesant, problematica de actualitate și formatorii pasionați de ceea ce fac, lucru rar întâlnit de mine până acum. Tinerii au ocazia să schimbe lumea în care trăiesc și faptul că eu reprezint o parte a acestui proiect care-și propune să lucreze cu voluntari, mă onorează și mă determină să cred că există o șansă de a îndrepta multe în viitor. Scepticismul meu, împărtășit de mulți tecuceni, de altfel, începe să piardă teren și acest lucru mă bucură. Sper din tot sufletul să fim susținuți de comunitate și să demonstrăm că suntem capabili să concretizăm în fapte tot ce ne-am propus.”

Cursul de formare a fost organizat de Coordonatorul de Proiect – Bogdan Istrate și de Coordonatorul PR&Evenimente – Mădălin Ianuș, iar cele 6 cadre care au beneficiat de acest curs sunt: Prof.
Lăcrămioara Țupu și Prof. Alina Căluean din cadrul Colegiului Național Spiru Haret, Prof. Luiza Vechiu din cadrul Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, Prof. Bîra Ionica din cadrul Colegiului Național „Agricultură și Economie”, Prof. Tîrziman Monica din cadrul Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” și Prof. Stela Pavel din cadrul Liceului Tehnologic „Ovid Caledoniu”.

Proiectul “Voluntar de TECUCI!” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acesta se va desfășura în perioada mai 2015 – aprilie 2016, în Tecuci. Finanțarea totală a proiectului este de 38.908,10 euro, din care 35.000 euro din partea Fondului ONG.

Despre Semper Musica
Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.

Pentru informații suplimentare legate de proiect, vă rugăm să ne contactați la e-mail:
ianus.madalinn@gmail.com sau telefon: 0720 923 654.

Persoană de contact: Mădălin IANUȘ, Coordonator PR&Evenimente, Asociația Semper Musica.


Informații suplimentare legate de proiectul “Voluntar de TECUCI!”

În cadrul proiectului “Voluntar de TECUCI!”, pe care Asociația Semper Musica îl organizează în perioada mai 2015 – aprilie 2016, în Tecuci, vor avea loc mai multe activități și anume:
Faza 1: dezvoltarea Filialei – Asociația Semper Musica Tecuci, structură din care vor face parte 6 cadre didactice voluntare din 5 licee tecucene, acestea urmând să stabilească împreună strategia de acțiune pe termen lung a organizației nou înființate;
Faza 2: organizarea a 5 târguri de voluntariat în 5 licee din oraș, ocazie cu care elevii tecuceni vor putea voluntaria pentru cauzele preferate; târgurile de voluntariat vor include câte 5 workshop-uri pe diverse teme și susținute de experți din organizații neguvernamentale care lucrează cu grupuri vulnerabile și nu numai;
Faza 3: Dezvoltarea de 5 brigăzi de voluntari care să propună mai departe noi oportunități de voluntariat adresate tinerilor;
Faza 4: Organizarea circuitului – Mișcarea tinerilor împotriva discursului instigator la ură – în cadrul căruia 30 de tineri voluntari, aleși dintre cei mai activi, vor vizita timp de 2 zile mai multe organizații bucureștene care lucrează cu grupuri vulnerabile la risc de discriminare;
Faza 5: Organizarea târgului public de voluntariat – Voluntar de Tecuci!, târg care va prezenta cetățenilor de orice vârstă diferite oportunități de voluntariat;
Faza 6: Organizarea Galei Voluntarului Tecucean, ocazie cu care, cei mai activi dintre voluntari vor fi premiați pentru sprijinul acordat comunității locale. Evenimentul public va fi organizat la finele proiectului, 100 de cetățeni și reprezentanți ai instituțiilor publice și private, dar și ai presei, urmând să participe la acesta.

Comunicat PresaDocument original

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up