Copiii şi-au recăpătat locul de joacă! – Comunicat de Presă – Fundația Bunul Samaritean

Vineri, 09-09-2016, copiii din Centru de Zi al Fundației Bunul Samaritean împreună cu voluntarii și personalul s-au deplasat ca în fiecare an în Parcul de joacă din Comuna Nicorești pentru o curățenie generală.

Acest Parc a fost dăruit comunității in anul 2001 din generozitatea unor persoane din Irlanda pentru locuitorii Comunei Nicorești.

Acum două zile parcul era in condiții jalnice vopseaua era sărită peste tot, mesele şi băncile erau rupte, porțile de fotbal și ele iar pe jos gunoaiele se amestecau cu iarba prin care abia te puteai mișca.

Ajunși la faţa locului, ne-am mobilizat cu toții şi am început treaba: Doi băieți şi un voluntar vârstnic tăiau scânduri și reparau masa şi băncile, o parte din copii şi voluntari au adunat gunoaiele şi le-au strâns in saci menajeri, iar alții s-au apucat de vopsit. Altcineva s-a folosit de un aparat de sudură şi un generator pentru a repara porțile de fotbal care stăteau să cadă. Un angajat al primăriei ne-a ajutat să tăiem iarba pe întreaga suprafață a parcului.

Totul a durat câteva ore, timp în care copiii au dat dovadă de entuziasm şi dăruință in ceea ce au făcut. După terminarea curățeniei părea că este altul nou, Totul era la locul lui, viu colorat iar iarba proaspăt tăiată dădea un aer de prospețime!

Astfel, prin această activitate copiii şi-au recăpătat locul de joacă ce părea să fie pierdut, făcând tot odată şi un lucru benefic pentru comunitate.

Ne bucurăm că am reușit să implicăm comunitatea, că am reușit să facem o mică schimbare cu ajutorul sponsorilor şi voluntarilor din comunitate, pentru unii poate pare neînsemnată, dar pentru sufletele copiilor este schimbarea mult așteptată.

IMPREUNA SCHIMBAM DESTINE!

Fundația Bunul Samaritean, înființata in anul 2000, cu sediul in com. Nicorești, jud. Galați este o organizație umanitara, non-profit, apolitica, neguvernamentala si este constituita pe o perioada nedeterminata.

Asociația s-a născut din convingerea ca fiecare persoana, indiferent de situația materiala, poziția sociala sau starea de sănătate are dreptul la o viată demna si decenta.

Casa Bridget, înființata in anul 2003, este locuința pentru 16 adulți cu dizabilități, oferindu-le găzduire, îngrijire personala, educație, terapie si socializare pe o perioada nedeterminata. Rezidenții noștri trăiesc in bunăstare, dragoste si îngrijire, oferita de asistenții noștri sociali calificați si, de asemenea beneficiază de fizioterapie si asistenta medicala permanenta.

Centrul de Zi a fost înființat in anul 2007, si este adresat pentru 40 copii proveniți din familii defavorizate, de vârsta școlara. Centrul de zi urmărește prevenirea excluderii școlare a copiilor si familiilor cu risc crescut, printr-un program de servicii educaționale, sociale, psihologice si medicale oferite in cadrul centrului.
După programul școlar copii sunt primiți cu drag la “a doua lor casa”. Aici beneficiază de doua mese pe zi,  dus, schimb de hăinuțe, sprijin in efectuarea temelor cu învățător/profesor calificat, jocuri educative si distractive, consiliere psihologica si, nu in ultimul rând, afecțiunea si dragostea personalului centrului.

Satul Albastru este locul unde am construit 18 case pentru familii tinere fără adăpost sau care trăiau in condiții de supraaglomerare. Cu timpul aceste case sunt donate si ei vor deveni proprietari.

In comunitate asociația vine in sprijinul familiilor cu mulți copii, adulți cu dizabilități, vârstnici, oameni cu probleme de sănătate, tineri si nu numai.