Consilierii PSD Tecuci, în culmea ridicolului ! – preluare

Consilierii PSD Tecuci, în culmea ridicolului ! – preluare

Un circ de zile mare în ședința de duminică a consilierilor locali tecuceni.

PSD-iștii, buimăciți, au comis gafe după gafe.

Despre consiliera Liliana Cambanache se poate afirma cu toată tăria că prinde muște în timpul ședințelor de Consiliu local. Duminică a avut probabil o recoltă bogată din moment ce era prezentă doar fizic în sală, mințile zburdându-i pe câmpuri cu trandafiri. Consiliera PSD s-a trezit în finalul ședinței vociferând că vrea să îi fie anulat votul dat pentru aprobarea Procesului verbal al Ședinței extraordinare a CL Tecuci din data de 8 iulie, pe motiv că a lipsit. Doamna „Bonjurică” o fi avut impresia că este la Piață de unde a cumpărat mere galbene, după care, le-a observat pe cele roșii și a hotărât să le schimbe….

Secretara Consiliului local i-a explicat visătoarei Cambanache că se va menționa la sfârșitul procesului verbal „contestația”, dar, votul e vot! Nu ne târguim!

Consilierul local (PSD) Nicolae Chivu și-a dat cu stângul în dreptul singur. A luat cuvântul nervos nevoie mare, atât cât îi mai permite vârsta, și și-a dat drumul unei diarei verbale a cărei țintă au fost colegii de breaslă, cadrele didactice de la unitățile de învățământ din municipiul Tecuci, foștii directori, care au avut curajul și demnitatea să demisioneze din funcții, actul fiind unul de protest împotriva execuțiilor politice al ISJ Galați.

Primarul a inițiat 9 proiecte de hotărâre prin care a propus acordarea unor diplome de excelență acestor cadre didactice. În plenul ședinței, Daniel Țuchel a dat citire scrisorii publice de mulțumire adresate prof. Adriana Ciocănel. Chivu, era probabil în aceeași zonă în care se afla Cambanache, la prins muște pentru că evident, nu a auzit conținutul scrisorii și nici motivațiile primarului. Prin urmare, i-a cerut inițiatorului, în cazul de față primarul Daniel Țuchel, să retragă de pe ordinea de zi proiectele„vinovate”, speriat fiind domnul Chivu ca nu cumva să se creeze un precedent și alte cadre să aibă, Doamne ferește, pretenții în viitor vis-a-vis de acordarea unor diplome.

”Dacă mergem pe principiul că atunci când încetează mandatul unui conducător de unitate îi dăm o scrisoare de mulțumire, unii din poate să se facă colecționari de scrisori. De câte ori le încetează mandatul le dăm câte o scrisoare!” a spus supărat consilierul PSD.

În replică, primarul Țuchel a spus: „Domnule consilier Chivu,  cred că ați fost atent(???) atunci când am citit scrisoarea publică adresată doamnei Ciocănel Adriana, unde am menționat foarte clar: această scrisoare se acordă celor care și-au dat demisiile în semn de protest față de măsurile abuzive dispuse de conducerea ISJ Galați. Ei nu au fost demiși, și-au dat demisia în semn de protest! Pentru că procedura spune că întâi se numește Consiliul de admnistrație al Inspectoratului școlar. Acolo au fost luate în discuție demiterile lor fără ca ei (n.r. directorii) să fie informați, fără să aibă dreptul la apărare. Demisia dumnealor (n.r directorilor de unități de învățământ) mă face pe mine, ca primar, să le mulțumesc public pentru activitatea desfășurată. Cei care vor da concurs și vor fi numiți manageri, și își vor îndeplini criteriile de performanță la școli, sigur că beneficiază de tot respectul nostru. Și vor putea primi diplome în continuare. Nu este valabil însă pentru cei care sunt politruci, puși acolo (în funcții de directori) fără să respecte minimum prevăzut de lege și anume să aibă gradul I alături de celelalte condiții impuse de lege”.

Incredibil, chiar și după aceste explicații detaliate, pe care probabil le-a înțeles și cel mai nătâng român, consilierul Chivu parcă părea picat din lună. A reușit să tragă una partidului din care face parte amintindu-ne că și în 2012 conducerea ISJ a schimbat cu șuturi directorii școlari, uitând un amănunt…picant: și atunci, ISJ-ul era condus tot de PSD prin persoana Laurei Marin!

Amin, domnule Chivu, ați comis-o! V-ați desconsiderat colegii de breaslă mânjindu-i cu rahaturile și interesele politice ale partidului din care faceți parte!

 

Cireașa de pe tort a fost președintele de ședință, Constantin Bulhac, care a bântuit prin toate câmpiile României!

Plin de servilism, a ținut să pre-ci-ze-ze la un moment dat că în interesul partiduluipe care îl reprezintă, optează pentru a vota împotrivă sau a se abține!

În interesul partidului? Nenicule Bulhac, nu partidul te-a ales consilier local, ci tecucenii! Nu pentru partid votezi în Consiliul Local proiectele inițiate de alții (personal nu am cunoștință să fiți până la această dată inițiatorul vreunui proiect!) ci pentru Tecuci! Anii din buletin arată clar că ți-ai trăit traiul, ți-ai mâncat mălaiul, dar noi, ăștia mai tinerei care venim din urmă ca tăvălugul, noi ce facem? Noi ce mâncăm? Noi nu contăm? Păi dacă nu contăm, eliberează ma-ta locul ăla pentru care oricum îți iei indemnizație degeaba și lasă-ne pe noi, viitorul țării, să ne trasăm destinele. Hai, ușcheala!

Bulhac zice „pas”, nu pleacă (încă) dar o comite iar! Deși stă extrem de prost la capitolul Citire (este evident că nu s-a prea iubit cu limba română), s-a trezit babacul să țină lecții de accent. Numele lui Badiu a devenit subiect de caricatură, în modul de pronunție a lui Bulhac devenind un fel de bo-dyu!

”Se scrie așa, dar se pune accentul așa!!” a încercat să se scoată consilierul PSD. Eu înțeleg că „terminatoarea” învățământului românesc este Ecaterina Andronescu, dar cât de tut la minte poți să fii ca, după ce dovedești clar că citești pe lângă litere, să mai susții că ai și dreptate? O fi fost prins de curent domnul consilier…două fire legate greșit i-au făcut scurt circuit în creier.

Fără tăgadă însă, în Consiliul Local ar trebui aleși oameni care au toate mințile cu ei, care au habar de lege, care nu pun interesul de partid mai presus de interesul public.

Sursa: opiniatecuci.wordpress.com

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up