Conferință de presă și întâlnire cu oameni de afaceri tecuceni – eveniment PNL Tecuci – cu Raluca Turcan, George Stângă și Lucian Costin

Apropierea politicului de cetățeni, în afara perioadei de campanie electorală este obligatorie.

Astfel, pentru o construcție solidă, sau mă rog, o reconstrucție, este nevoie de o abordare cu totul diferită față de cea de până acum. Un flux permanent, în ambele sensuri, dintre centru, organizații locale și oamenii din comunitate este garanția unei reprezentativități clare și susținute. Să nu uităm că politica se face cu oameni, pentru oameni și nu doar în perioadele de campanie electorală!

Am avut plăcerea de a fi prezent atât la conferința de presă de la sediul PNL Tecuci, cât și la întâlnirea cu oameni de afaceri tecuceni. Am sesizat în mod clar o altfel de abordare și sincer mi-a plăcut ceea ce am văzut. Discuții libere, neprotocolare, pragmatice, atingându-se subiecte esențiale, căutându-se soluții, împreună. Nu a fost o întâlnire de fațadă, un eveniment bifat, ci un eveniment de lucru, participativ, dinamic.

După părerea mea, este un pas important, parte dintr-un nou început, din care poate să facă parte oricine, chiar ar trebui să vină cât mai mulți. Nimeni nu deține adevărul absolut, soluțiile se pot găsi doar discutând, folosind argumente, exemple, logica, profesionalism și experiența.
Timpul liderului autoritar a trecut. Autoritate se câștigă prin competență, pregătire profesională și experiență. Dar mai mult de atât, este nevoie de lideri, de coordonatori, capabili să pună omul potrivit la locul potrivit în politică, și nu numai.

Nu cred că mulți au sesizat, în conferința de presă de la sediul din Tecuci, discursul de început al senatorului George Stângă, președinte al organizației județene PNL Galați, pe care personal l-am susținut la alegerile interne județene, persoană în care am avut și am în continuare mare încredere că va schimba fața politicii liberale gălățene. A fost prima conferința de presă la sediul din Tecuci, lideri județeni și naționali nefiind interesați de municipiul nostru decât când aveau nevoie de voturi.
Cei care m-au urmărit știu că am avut o reacție publică de sancționare a modului în care, în trecut, s-a procedat la nivelul conducerii județene.

Într-adevăr, este primul eveniment public de o asemenea amploare desfășurat la sediul PNL Tecuci, arătând că la nivelul județului Galați, politica liberală nu se mai face doar în precampanii sau campanii electorale și că întâlnirile cu cetățenii, nu doar cu activul de partid, sunt o normalitate, ele desfășurându-se de ceva timp, iar problemele aduse în discuție de tecuceni sunt cercetate în amănunt, căutate soluții, generându-se proiecte, de exemplu, cel de aducerea unui punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Galați în municipiul Tecuci.

Mai mult de atât, implicarea activă în politică a tânărului Lucian Costin, fondatorul Transfero, vicepreședinte PNL jud.Galați și desemnarea acestuia drept candidatul liberal la viitoarele alegeri locale din Municipiul Tecuci, este un pas important într-o abordare diferită, modernă, adaptată, o etapa a reconstrucției și a unei transformări așteptate de electoratul tecucean.

Politica este murdară doar dacă oamenii care o fac sunt pătați!

Buchir Daniel

Conferința de presă de la sediul PNL Tecuci

Conferinta de Presa PNL Tecuci cu Raluca Turcan, George Stanga si Lucian Costin

PNL Tecuci a organizat evenimentul-întâlnire cu oamenii de afaceri tecuceni. Cu Raluca Turcan, George Stanga si Lucian Costin

Scroll Up