COMUNICAT DE PRESĂ – „TU CHIAR ÎȚI ÎNȚELEGI COPILUL?”

Tecuci dă startul sesiunilor de parenting Asociația Semper Musica începe seria de ateliere  „TU CHIAR ÎȚI ÎNȚELEGI COPILUL?”

19 octombrie, Tecuci – Asociația Semper Musica începe seria de ateliere „TU CHIAR ÎȚI ÎNȚELEGI COPILUL?” iar pe 30 septembrie a debutat la Tecuci. Seria de ateliere face parte din cadrul proiectul „Learning from the best” implementat de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Asociația ABQ Bern din Elveția. La Tecuci s-au adunat peste 15 părinți interesați de îmbunătățirea relației lor cu copilul și de dezvoltarea de noi abilități pentru a fi un părinte cât mai bun.

Conținutul sesiunii a fost elaborat în urma documentării informațiilor legate de instrumentele care sunt folosite de ABQ Berna la cursurile adresate cadrelor didactice sau în organizarea serviciilor de consiliere adresate părinților, dar și de contextul local din România. Luând în considerare aceste instrumente, dar și experiența de lucru a psihologului/cadrului didactic ales, s-a realizat o structură de curs pentru părinți și cadre didactice care include elemente legate de comunicarea părinte-copil, psihologia copilului, strategii de utilizat în situații punctuale și exerciții practice de cunoaștere a copilului și auto-analizare a vieții de părinte sau profesor.

În debutul cursului, s-a aplicat un chestionar pentru a putea evalua atitudinile părinților vis-a-vis de relația pe care o au cu copiii lor. Același chestionar s-a aplicat și după cursul sustinut de doamna Luiza Vechiu, psiholog, psiholog școlar și cadru didactic, pentru a evalua modul în care părinții și-au schimbat strategia de răspuns în relația pe care o au cu copiii lor.

Printre subiectele atinse în introducere, s-au numarat: Relația părinte-vârstă-copil; Rolul familiei în dezvoltarea copilului; Pubertatea si Adolescenta.

“Le oferim părinților și dascălilor posibilitatea de a înțelege care sunt cele mai eficiente căi de comunicare cu tinerii, ce pot face în cazuri dificile (începerea timpurie a vieții sexuale, mărturisirea că are altă orientare sexuală decât a majorității, că și-a făcut un tatuaj etc.), cum pot reduce influența pe care grupul de prieteni o are asupra copilului, precum și alte aspecte legate de procesul de dezvoltare psihologică al tânărului.”, a concluzionat Alexandru Gheorghiu, preşedinte Semper Musica.

Orașele în care au loc aceste sesiuni sunt: Tecuci, Adjud, Bucureşti, Giurgiu, Călăraşi, Alexandria şi Curtea de Argeş.
Proiectul „Learning from the best: a Swiss-Romanian cooperation project” este o inițiativă prin care Asociația Semper Musica, prin vizite de studiu în Elveția găzduite de Asociația ABQ Berna, își va dezvolta capacitatea de a implementa un management intern mai eficient, de a-și diversifica sursele de finanțare, îmbunătăți instrumentele financiare, de a atrage sprijinul comunității pentru proiectele desfășurate, dar și de a-și dezvolta un model de sesiune adresată liceenilor care să aducă în discuție problematica discriminării.

Acest comunicat nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Asociația Semper Musica.

Pentru informații suplimentare:
Alexandru Gheorghiu
Coordonator proiect „Learning from the best”
office@sempermusica.org