COMUNICAT DE PRESĂ – „Trecerile de pietoni din Tecuci au voluntari liceeni”

Trecerile de pietoni din Tecuci au voluntari liceeni

Tecuci, 24 noiembrie 2015: Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, împreună cu Poliția Municipală Tecuci și voluntari liceeni, îi ajută pe cei mici sau pe vârstnici să traverseze strada în condiții de maximă siguranță.

Voluntari liceeni, îmbrăcați în veste reflectorizante și cu semne de STOP, însoțiti de reprezentanți ai Poliției Municipale Tecuci, au fost plasați la trecerile de pietoni din oraș, marcate ca fiind periculoase din perspectiva posibilelor accidente, pentru a-i ajuta la traversare, în condiții de maximă siguranță, pe cei mici sau pe vârstnici. Activitatea de voluntariat a adus la trecerile de pietoni zeci de voluntari tineri care și-au dorit atât să îi ajute pe cei mai vulnerabili la traversarea străzii, cât și să îi învețe pe cei mici câteva reguli simple de traversare. Acțiunea de voluntariat vine în condițiile în care România are una dintre cele mai mari rate, dintre tările Uniunii Europene, în ceea ce privește numărul de decese din accidente rutiere (91 persoane decedate la 1 milion de locuitori, conform raportului Comisiei Europene – Siguranța rutieră în Uniunea Europeană, lansat în 2015), aceasta fiind depășită doar de Letonia. Același raport arată că 22% dintre victimele decedate în 2013 erau pietoni; și la acest capitol România ocupă primele locuri, tot alături de Letonia, cu 39% din totalul de victime. Voluntar la STOP! este o activitate de voluntariat adresată liceenilor din Tecuci și face parte din proiectul – Voluntar de TECUCI!, inițiativă organizată în oraș de Asociația Semper Musica și care are drept scop, creșterea accesului tinerilor la oportunități reale de voluntariat în orașul lor.

Costache Catană, Inspector principal în cadrul Poliției Municipale Tecuci, menționează:

Ne bucurăm că prin această activitate se realizează în primul rând o conștientizare a generației tinere, reprezentată de voluntarii participanți la această inițiativă, cu privire la riscurile rutiere, astfel putem spera pe viitor la o creștere a gradului de siguranță rutieră. În al doilea rând, prin activitățile desfășurate, se dorește îndeplinirea unui scop imediat, acela de prevenire a evenimentelor rutiere ale căror victime sunt pietonii care se angajează în traversarea străzii pe la trecerea pentru pietoni, din păcate, neacordarea priorității de trecere a pietonilor reprezentând una dintre principalele cauze ale evenimentelor rutiere produse pe raza Municipiului Tecuci.”

Proiectul “Voluntar de TECUCI!” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acesta se va desfășura în perioada mai 2015 – aprilie 2016, în Tecuci. Finanțarea totală a proiectului este de 38.908,10 euro, din care 35.000 euro din partea Fondului ONG.

Pentru informații suplimentare legate de proiect, vă rugăm să ne contactați la e-mail: ianus.madalinn@gmail.com sau telefon: 0720 923 654. Persoană de contact: Mădălin IANUȘ, Coordonator PR&Evenimente, Asociația Semper Musica.