Comunicat de presă – Tineri. Cu viziune!

România va prelua pentru prima oară Preşedinţia semestrială a Consiliului UE  la 1 ianuarie 2019, fiind prima din trioul de preşedinţii pe care îl împarte alături de Finlanda şi Croaţia. Aflată la Preşedinţia Consiliului, România va trebui să propună cel puţin un proiect de concluzii pe o temă care să reflecte priorităţile ţării noastre în domeniul tineret.

Pentru a pregăti cât mai bine Președinția şi pentru a reprezenta cât mai fidel aşteptările tinerilor din România, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează o campanie de consultare cu tinerii privind priorităţile tematice pe care ţara noastră ar trebui să le introducă pe agenda semestrială europeană în domeniul tineret. Aceasta demarează în data de 12 august, de Ziua Internațională a Tineretului și presupune o serie de întâlniri față în față cu tineri care se vor desfășura în umătoarea lună în toată țara.

Întâlnirile vor folosi tehnologia spațiului deschis (open space) o metodă interactivă ce permite participanților să propună și să contribuie la discuții plecând de la nevoile lor reale. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul rețelei tineREȚEA și vor implica direct tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani.  Concluziile acestui set de consultări vor sta la baza propunerilor din partea României ce vor compune prioritățile țării pe sectorul de tineret din cadrul trio-ului România, Finlanda, Croația.

Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.

La nivelul județului Galaţi, cei 2 lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.

Cel de-al doilea eveniment din sfera consultării poartă denumirea de „Open Space – Tineri. Cu viziune!” și va avea loc pe 06 octombrie 2016, începând cu orele 14:00, în incinta complexului Grand Bingoplex, localitatea Tecuci (str. Str Mircea Voda nr. 3-5), la care sunt invitați toți tinerii ce doresc să contribuie activ la dezvoltarea comunității locale.

Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Contact:

Maria DRĂGOI                                                 Mariana NACU                                                 Dorin COTEȚ
Lucrător de tineret                                             Consilier DJST Galați                                        Lucrator de tineret
Telefon: 0753 413 053                                       Telefon: 0730 030 091                                      Telefon: 0740 669 553
E-mail: mariadragoi99@yahoo.com              E-mail: marianan74@gmail.com                    E-mail: dorincotet@gmail.com

Scroll Up