Comunicat de presă – Asociația Semper Musica – 15 iunie 2015

Peste 1000 de rechizite strânse și donate de elevii din Tecuci în beneficiul copiilor în dificultate din oraș

Tecuci, 15 iunie 2015: Elevii din cadrul Colegiului Național „Spiru Haret”, alături de colegii lor din alte școli și licee, de la nivelul orașului Tecuci, au organizat colecta de rechizite „Trimite un copil în dificultate la școală” în urma căreia au reușit să strângă peste 1000 de rechizite noi pentru copiii din oraș ale căror familii au probleme economice și sociale.

Cele 10 cutii folosite pentru strângerea de donații au fost postate în cadrul mai multor școli și licee din Tecuci, dar și în cadrul unor companii precum librăriile Graphotek. În urma colectei, tinerii au reușit să strângă peste 500 de caiete, sute de instrumente de scris sau pictat, și mai multe penare. Toate acestea vor fi donate, tot de către ei, tinerilor și copiilor din oraș ale căror familii au dificultăți financiare și astfel nu le pot oferi toate cele necesare pentru a putea studia în aceleași condiții ca ai lor colegi.

Alexandru Cioclu, Președintele Consiliului de Elevi al Colegiului Național „Spiru Haret” și membru în echipa tinerilor proiectului <Eu,Tu,Noi!> menționează: „Alături de colegii mei și cu ajutor din partea voluntarilor am reușit să organizăm câteva evenimente interesante care să vină în sprijinul celor în dificultate din oraș. Când ne-am decis să organizăm această colectă, nu credeam că vom strânge peste 1000 de rechizite; a fost o surpriză și pentru noi, una care ne transmite mesajul că astfel de inițiative ar trebui organizate mai des și că totuși, chiar și în condițiile economiei actuale, oamenii vor să se ajute între ei. Suntem fericiți că am putut face bine!”

Inițiativa tinerilor face parte din Proiectului <Eu, Tu, Noi!>, proiect organizat de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Colegiul Național „Spiru Haret din Tecuci și include organizarea de sesiuni de educație non-formală adresate liceenilor cu privire la voluntariat, spirit civic și implicare comunitară, cursuri pentru părinții acestora pentru oferirea de instrumente de lucru cu copiii lor în ceea ce privește inițiativele proprii de implicare în comunitate, un studiu online pentru identificarea problemelor orașului, din perspectiva tinerilor, și nu în ultimul rând, organizarea a 6 intervenții comunitare, gândite chiar de tineri, de ajutorare a celor aflați în nevoie sau de atragere a atenției cetățenilor/autorităților asupra problemelor orașului.

Proiectul EU, TU, NOI este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre Semper Musica
Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.

Pentru informații suplimentare despre Proiectul <Eu, Tu, Noi!>, vă rugăm să ne contactați utilizând datele de contact de mai jos:
Bogdan Mihai Istrate
Coordonator proiect