Clara Moraru – legată de Tecuci prin implicarea în activități de donații

Tecuceni cu care ne mândrim!

La Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci se acordă bursa „Clara Moraru” pentru elevii olimpici. Sunt şi două laboratoare de informatică, tot cu acelaşi nume. Cine este Clara Moraru? Este o fostă elevă a colegiului care acum e o femeie de afaceri de succes în Luxemburg.

Organizează anual Serata Ambasadorilor la care participă premierul, miniştri şi ambasadorii din Luxemburg. Tot ea a dat naştere tradiţiei prin care ministrul muncii luxemburghez premiază firma cu cel mai bun echilibru, la toate nivelele ierarhice, între bărbaţi şi femei.

La 36 de ani, Clara Moraru a fost desemnată, în 2013, „Femeia care inspiră Europa” de către Institutul European pentru Egalitatea de Gen al Comisiei Europene, pentru promovarea antreprenoriatului feminin în Luxemburg.

Anul acesta, Clara Moraru a absolvit celebra şcoală de afaceri INSEAD din Franţa, cursul cel mai în vogă în domeniul conducerii întreprinderilor, pentru a deveni şi mai eficientă în cadrul consiliilor de administraţie din care face parte.

Clara nu a uitat, însă, de unde a plecat. De aceea îi ajută constat şi cu ce poate pe cei care au învăţat-o carte: oamenii, profesorii şi elevii din Tecuci.

La inundaţiile care au lovit Tecuciul în 2007, Clara Moraru a venit cu un tir încărcat cu ajutoare. Atunci a vizitat fosta ei şcoală şi s-a hotărât ca din 2009 să le ofere olimpicilor burse în valoare de 100 de euro. Premianţilor din acel an le-a oferit şi o excursie în Luxemburg. Tot în acea perioadă a dotat cu 150 de calculatoare două laboratoare de informatică. Clara Moraru a organizat şi o gală de binefacere în Luxemburg, în urma căreia a trimis, în Tecuci, un tir cu ajutoare. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-a făcut pentru comunitatea din Tecuci.

Sursa: www.digi24.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up