Atenție tecuceni, din 1 octombrie 2018 vor intra în funcțiune parcometrele montate în zona centrală!

Deși nu a fost rezolvată nicicum problema parcărilor din Tecuci, actuala administrație, gradual, a început să facă bani de pe urma celor existente. Acum a venit rândul celor din zona centrală a orașului. Singurele investiții ale administrației locale sunt câteva linii de vopsea și aparate de taxare. Este clar că nevoia de bani îi scoate la drumul mare, respectiv în stradă. Cadru juridic fiind asigurat cu sprijinul larg a consilierilor PSD + ALDE din Consiliul Local. 
Nu credem că Tecuciul este pregătit pentru o astfel de măsură luată doar pentru a alimenta pușculița Primăriei, direct din taxa și indirect prin aplicarea sancțiunilor contravenționale de către poliția locală, care a terminat cu problemele din municipiu și acum se ocupă aproape exclusiv cu circulația. Iar nevoia de bani este din ce în ce mai mare, în condițiile în care cheltuielile cu salariile din administrația publică tecuceană constituie principala componentă, și singura alternativă ar mai fi creșterea din nou a taxelor și impozitelor locale, dar la care aproape cu siguranță nu se va apela că doar vin alegerile. 

Noi le propunem să reducă cheltuielile, să termine cu risipirea banului public pe proiecte inventate pentru firmele de casă abonate, să elimine postul de Administrator Public care nu este decât o șmecherie politică menită de a mai aduce bani la PSD. 

Iar consecințele imediat următoare vor fi o supraaglomerare a străzilor paralele și din imediata apropiere și a trotuarelor.

Dar să vă prezentăm textul informării de la Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat din Primăria municipiului Tecuci:

Primăria municipiului Tecuci informează cetățenii că, începând cu 1 octombrie 2018, vor intra în funcțiune parcometrele montate în zona centrală a orașului.

Acestea vor funcționa pe baza Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare din municipiul Tecuci, aprobat prin HCL 274/27.12.2017.

Parcometrele sunt dispuse după cum urmează:

  • 2 parcometre pe strada 13 Septembrie ;
  • 2 parcometre pe strada Republicii ;
  • 1 parcometru pe strada Ion Petrovici (zona fostului cinema Arta) ;
  • 4 parcometre pe străzile de acces în Piața centrală .

Tariful practicat este 2 lei/h.

În baza regulamentului aprobat de Consiliul local, constituie contravenții sancționate cu :

    amendă 200 – 300 lei pentru

     –    neplata de către conducătorii auto a tarifului de parcare

  • parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități
  • depășirea timpului de parcare plătit,
  • staționarea în zona de parcare cu plată a mașinilor agricole, a vehiculelor industriale, a camioanelor etc, cu excepția autocarelor pentru transportul turiștilor

    amendă 50 -100lei pentru

  • neexpunerea la loc vizibil a dovezii de plată a tarifului de parcare

     amendă 100 – 200 lei pentru

  • parcarea cu nerespectarea marcajelor

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția locală

În termen de 48 de ore de la încheierea procesului – verbal de sancționare, sau de la comunicare, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii aplicate

În perioada 1-15 octombrie 2018, contravențiile constatate vor fi sancționate doar cu avertisment.

Scroll Up