Astazi, 28 Aprilie 2014, Forta Civica Tecuci a depus la BEJ Galati o reclamatie

Astazi 28 aprilie 2014, Forta Civica Tecuci a transmis catre BEJ Galati o reclamatie prin care aduce la cunostinta incalcari la regimul afisarii in campania electorala. Avem nevoie de o campanie electorala curata, pentru o Romanie curata. Nu trebuie sa ducem in Europa traficul de influenta sau reprezentanti ai grupurilor de interese private si nici minciuna. Interesul trebuie sa fie cel national, romanesc. Deci haideti sa incepem prin a respecta intai LEGE, si prin RESPECTUL oferit!

Update 11.30 – 28 Aprilie: Am fost contactat de la Politia Locala Tecuci si invitat la sediu. Am readus in atentie motivele formularii Reclamatiei adresate acestei institutii si mi s-a promis ca va fi solutionata conform legii.

Update 13.30 – 28 Aprilie: Am fost contactat de catre BEJ Galati telefonic si rugat sa comunic proprietarii stalpilor pe care sunt afisele, pentru a se verifica daca nu cumva au acordul scris al proprietarului, conform legii. Avem termen pana maine sa trimitem raspunsul, ca urmare a unui email trimis, procedura stabilita telefonic.

Update 12.45 – 30 Aprilie: Am primit Decizia de Respingere a Reclamatiei depuse. Concluzia: liber la afișaj pe stâlpi, cutii de gaz, etc.

Conținut Reclamație Forța Civică Tecuci

In Atentia Biroului Electoral Judetean Galati

Inca de la inceputul campaniei electorale in Tecuci, PSD a postat afise electorale pe stalpi, netinand cont de legislatia in domeniul. Fapta are un impact mai mare, deoarece, in aceasta perioada, in zona Centrala a municipiului Tecuci s-au desfasurat activitati culturale, iar stalpii pe care au fost lipite, sunt din aceasta zona. Respectiv – zona sens giratoriu pe partea cu Parcul Central, si zona strada Republicii, capatul dinspre Sala de Expozitii Gheorghe Petrascu la intersectie cu strada 1 Decembrie 1918.

               Aduc la cunostinta faptul ca am depus o reclamatie in acest sens la Politia Locala Tecuci, cu numarul 668/26.04.2014, insa situatia nu a fost remediata in nici o forma, chiar daca si ieri in data de 27 am fost si le-am reamintit. Astazi, la aceasta ora, afisele erau tot in aceleasi pozitii, nimeni nefacand nimic.

Consideram ca fapta este destul de grava, autoritatile locale practic protejand aceasta stare de nelegalitate prin lipsa lor de reactie. Sa fie incompetenta sau interese? Va rugam sa dispuneti inlaturarea afiselor din zonele ilegale si  sanctionarea drastica a tuturor celor vinovati.

Anexez fotografii ale afisarilor ilegale si copie a numarului de inregistrare primit la Politia Locala.

Cu totii ne dorim o Campanie Electorala curata, pentru o Romanie Curata, demna, in care cetatenii sunt egali si respectati, iar legea sa ii protejeze, aplicandu-se in aceeasi masura

Buchir Daniel                                                                                                                        28 Aprilie 2014
Președinte Filiala Tecuci a Partidului Forța Civică
Partid participant la Alegerile Europarlamentare

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up