Asociația Semper Musica câștigă premiul pentru cel mai bun proiect de tineret din 2015

Asociația Semper Musica câștigă premiul pentru cel mai bun proiect de tineret din 2015

Asociația Semper Musica, asociație cu activitate importantă în județul Galați, câștigă premiul pentru cel mai bun proiect de tineret din 2015

Tecuci, 16.06.2016: Asociația Semper Musica, singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS Fund din America, a câștigat, la începutul lunii iunie, Premiul I la Gala Societății Civile, categoria – Proiecte de tineret, pentru proiectul său de prevenire HIV adresat liceenilor, organizat anul trecut, astfel, proiectul asociației devenind cel mai bun proiect de tineret din 2015.

Gala Societății Civile este cel mai important eveniment din România care, încă din 2002, promovează și premiază activitatea asociațiilor și fundațiilor din România. Evenimentul este organizat de Fundația Gala Societății Civile și beneficiază de sprijin din partea celor mai importante companii din România.

Anul acesta, Gala a avut loc la Teatrul Național din București, a fost prezentată de Mircea Toma, psiholog, jurnalist și activist pentru drepturile omului – ActiveWatch, și a beneficiat de prezența primului ministru al României, domnul Dacian Cioloș, dar și a altor oficiali.

Premiul I pentru categoria tineret a fost acordat de către domnul Andrei Popescu, secretat de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, acesta fiind ridicat de către Bogdan M. Istrate, coordonatorul proiectului – Prevenire HIV în rândul liceenilor din orașe mici spre medii.

Bogdan M. Istrate, coordonatorul proiectului, menționează:

Suntem extrem de bucuroși să avem un proiect care iată, a devenit cel mai bun proiect de tineret al lui 2015. Pentru noi, premiul reprezintă o recunoaștere publică a eforului pe care îl depunem într-un domeniu slab finanțat, dar și care se confruntă cu diferite obstacole de ordin social. Acest premiu nu este numai pentru echipa care muncește enorm în fiecare an, ci și pentru liceele care ne primesc, în ciuda tuturor părerilor negative despre activitatea de educație pentru sănătate. Această importantă realizare, care practic ne pune pe harta celor mai importante organizații din România, ne motivează și mai mult să continuăm ce am început acum câțiva ani și să reușim să informăm și mai mulți liceeni despre comportamentele cu risc asociate infecției cu HIV

Despre Semper Musica

Asociația Semper Musica este o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.
Din 2015, există FILIALA TECUCI a Asociației Semper Musica care a beneficiat de un proiect de promovare a voluntariatului, în Tecuci, în valoare totală de 38.908,10 euro, din care 35.000 euro din partea Fondului ONG în România, Granturile SEE 2009-2014, prin FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Pentru informații suplimentare despre această știre, vă rugăm să ne contactați la:
e-mail: office@sempermusica.org,
telefon: 0769.986.260.
Persoană de contact: Mădălin Ianuș,
Director  Executiv, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.

Scroll Up