Arta plastica la Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Tecuci

În Parohia „Adormirea Maicii Domnului“, sub grija Preotului paroh Petru Ojog, funcționează un cerc de artă plastică și iconografie în care copii talentați desăvârșesc minunate picturi pe hârtie sau lemn.
Anul 2017 a fost „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”  astfel că această tematică a fost folosită din plin în acest loc minunat unde s-au pictat icoane tot anul. Domnul Profesor Bebe Ioniță de la Palatul Copiilor Tecuci este indrumătorul micilor artiști.

Copii au participat la importante concursuri nationale și internaționale de artă plastică și iconografie, la Duminicii Ortodoxiei (20 Martie – zi în care Biserica își arată în mod deosebit cinstirea față de icoanele ortodoxe) și au avut rezultate importante, câțtigând premii. Astfel amintim pe Borza Teona – locul 1, Avram Raluca premiul 2, Ojog Irina premiul 2, Ariton Maria – premiul 1.

Copii întâi vor prezenta icoane pe lemn și artă plastică la Expoziția ce va avea loc în cadrul Casei de Cultură Tecuci în data de 21 Decembrie, apoi, lucrările selectate vor fi prezentate la un concurs național de artă plastică la Sighetul Marmației având ca temă – „Datini și Obiceiuri”.

Vă reamintim faptul că în cadrul Palatului Copiilor din Tecuci, anul școlar 2017/2018, va avea loc cea de-a 10-a ediție a concursului național de artă plastică și iconografie „Ucenici la porțile credinței„, in iunie 2018.

Succes tuturor!

 

Cerc de arta plastica la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Tecuci

Scroll Up