Activitati in Tecuci – Asociatia Semper Musica – „Eu, Tu, Noi!”

Am primit din partea Asociatiei Semper Musica cateva materiale despre intreaga activitate desfasurata timp de aproape un an, ca urmare a castigarii unei finantari din partea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile pentru proiectul <Eu, Tu,Noi!>, o initiativa ce isi propunea inca de atunci, „sa ii aduca pe tinerii din Tecuci si parintii acestora mai aproape de viata orasului in care locuiesc, sa ii responsabilizeze vis-a-vis de implicarea lor in comunitate si sa ii faca sa inteleaga ca schimbarile dorite trebuie sa vina si de la ei, si nu neaparat de la autoritatile locale”.

Proiectul a avut 2 parti:
In prima parte, au fost organizate sesiuni de educatie nonformala adresate tinerilor care invata in cadrul Colegiului National „Spiru Haret”, acestea aducand in discutie spiritul civic si implicarea in comunitate a tinerilor. Cu aceasta ocazie, s-a format o echipa a liceului care a avut ca sarcina propunerea si organizarea de 6 interventii comunitare, fie pentru a veni in sprijinul unei persoane sau grup de persoane aflate in dificultate, fie sa atraga atentia autoritatilor asupra problemelor orasului.

In ce-a de-a doua faza, parintii elevilor Colegiului National „Spiru Haret” au beneficiat de 4 workshop-uri prin care s-au oferit informatii despre modalitatea de initiere a unei interventii comunitare-locale impreuna cu proprii copii, cum sa le propuna sa fie mai responsabili fata de comunitatea in care traiesc, acestea fiind prezentate de psihologul scolii. Prin aceste evenimente, parintii au avut acces si la informatii legate de proiectele extra-scolare pe care liceul le-a organizat sau se vor face in viitor.

In partea finala, elevii, ajutati de parinti, au organizat 6 interventii comunitare, concepute dupa propriile idei:
1. Campania „Tecuciul meu iubit!” – atragerea atentiei asupra problemelor orasului – tinerii si-au facut poze cu locuri in oras pe care doresc sa le schimbe, ulterior acestea vor fi modificate in Photoshop
2. Au organizat o colecta pentru copii si tinerii cu probleme din oras
3. Participare la Crosul orasului, ocazie cu care au atras atentia asupra efectelor nocive de droguri
4. Au jucat fotbal pentru promovarea unui stil de viata sanatos, echipa castigatoare fiind promovata in oras, printr-un afis specific
5.Tinerii vor atrage atentia asupra efectelor nocive ale fumatului printr-o instalatie organizata pe domeniul public
6. Se va reamenaja un spatiu din oras pentru a fi folosit de comunitate.

Mai multe fotografii de la aceste evenimente:

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up